Ziua internaţională a pisicilor

08 Aug 2018
Ziua internaţională a pisicilor

În fiecare an, la 8 august, este ziua lor. Ziua internațională a pisicii este dedicată unuia dintre cele mai populare animale de companie din lume.

Legătura dintre om și pisică este atât de veche, de peste 9.000 ani, potrivit www.iflscience.com. Se estimează că în prezent numărul pisicilor la nivel mondial depășește cifra de 500 de milioane.

În întreaga lume există aproximativ 60 de rase de pisici cunoscute, în timp ce pisica europeană cu blana scurtă este cea mai răspândită, arată cute-calendar.com. 

Numeroase studii au arătat că deținerea unei pisici ca animal de companie a condus la îmbunătățirea stării psihice, la combaterea stresului, a anxietății și a depresiei stăpânului. De asemenea, studiile arată că și copiii crescuți în case unde există pisici au rezistență mai mare la alergii sau astm. 

În Egiptul Antic, pisica a fost divinizată. Exportul de pisici era strict interzis, iar uciderea unei feline se pedepsea cu moartea. Pisicile erau mumificate după moarte și îngropate în gropi sacre, deseori cu provizii de șoareci mumificați. La moartea pisicii se ținea doliu, toată familia își rădea sprâncenele și plângea. În mitologia egipteană se considera că pisica avea o influență directă asupra căsătoriei sau sănătății. În Evul Mediu, s-a schimbat relația dintre om și pisică: tendințele religioase și superstițiile au făcut ca acestea să fie asociate vrăjitoriei și diavolului, fiind exterminate, numărul acestora scăzând drastic.

La începutul secolului al XIX-lea, a luat avânt creșterea pisicilor și mai ales a celor de rasă. În prezent, pisica reprezintă animalul de companie perfect.

CREDIT FOTO: Marina Constantinoiu

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Life style

Ultima oră