Restaurantele din Italia se redeschid. Au fost stabilite reguli stricte de igienă şi distanţare

16 Mai 2020 | scris de A.V.
Restaurantele din Italia se redeschid. Au fost stabilite reguli stricte de igienă şi distanţare

Restaurantele din Italia se redeschid începând din 18 mai, prin respectarea unor norme precise de igienă şi distanţare, informează site-ul de profil Gamberorosso.it.

După dezbateri ample privind regulile de funcţionare, Guvernul Giuseppe Conte a aprobat normele propuse de autorităţile regionale. Însă Executivul de la Roma a avertizat că „în cazul în care contagierile reîncep, toate deciziile vor fi anulate".

La intrarea în restaurante, clienţilor le va fi măsurată temperatura corporală, care nu trebuie să depăşească nivelul de 37,5 grade Celsius.

Trebuie puse la dispoziția clienților și a personalului celebrele produse dezinfectante, chiar în mai multe locuri din sală, în afară de intrare și toalete. Toaletele trebuie curățate de câteva ori pe zi cu dezinfectanți.

Servirea de tip bufet este interzisă.

Casieria trebuie să fie echipată cu bariere fizice și ecrane separatoare. Personalul trebuie să poarte mască și să aibă un gel dezinfectant pentru mâini, la dispoziția sa. În orice caz, în toate situațiile trebuie privilegiate plățile cu cardul, eventual la masă direct.

Personalul de serviciu care este în contact cu clienții trebuie să folosească măști și să își curețe mâinile frecvent cu soluții hidro-alcoolice, înainte de fiecare servire la masă.

Clienții trebuie să poarte mască atunci când nu se află la masă. De exemplu, când merg să plătească sau când se ridică pentru a merge la toaletă.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră