Poliţia, în „vizită” la patronii de restaurante. Aceştia sunt puşi să semneze că nu vor deschide terasele luni

16 Mai 2020 | scris de Mediafax
Poliţia, în „vizită” la patronii de restaurante. Aceştia sunt puşi să semneze că nu vor deschide terasele luni

Angajaţii unui restaurant din Capitală, care lucrau astăzi la renovarea localului, s-au trezit cu vizitatori neobişnuiţi. Este vorba de câţiva poliţişti ce veniseră să-i ceară proprietarului să semneze un document prin care să se angajeze că nu va deschide terasa, începând de luni, relatează Mediafax.

„Prevederile articolului 6 din HG nr. 24/2020 (privind starea de alertă – n.red.) potrivit, căreia: (1) Este suspendată temporar activitatea de servire şi consum a produselor în spaţiile comune de servire a mesei din interiorul restaurantelor, hotelurilor, motelurilor, pensiunilor, cafenelelor sau altor localuri publice, cât şi la terasele din exteriorul acestor locaţii. (2) Sunt exceptate de la prevederile alin. (1) activităţile de preparare a hranei, cât şi de comercializare a produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, care nu presupun rămânerea clienţilor în spaţiile destinate acestui scop, precum cele de tip „drive-in”, „room-service'', livrare la client, „take-away” etc.”, se arată în procesul verbal semnat de poliţişti.

În lipsa administratorului, poliţiştii au încheiat un proces verbal în care au precizat că acesta nu era în loc, în momentul vizitei.

„Restaurantul este închis, în renovare, iar dl...... (numele angajatului n.red.) nu are mandat să semneze prezentul proces verbal, administratorul nefiind în localitate”, mai scrie în procesul verbal.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră