O italiancă a câștigat la loterie un tablou Picasso evaluat la 1 milion de euro

21 Mai 2020 | scris de A.A.
O italiancă a câștigat la loterie un tablou Picasso evaluat la 1 milion de euro

O femeie din Italia a câștigat un tablou semnat de Pablo Picasso estimat la 1 milion de euro, la o loterie după ce a primit biletul drept cadou, precizează BBC News.

Biletul câștigător a fost extras într-o transmisie live a vestitei case de licitații Christie's din Paris.

Evenimentul a fost creat pentru a colecta bani destinați sistemului medical grav afectat de pandemie și a fost amânat de două ori.

Prima dată s-a decis amânarea licitației pentru a lăsa posibilitatea organizatorilor să vândă mai multe bilete, iar a doua oră din motive de siguranță în contextul pandemiei.

Pictura licitată, Natură Moartă, este un tablou ce datează din 1921. Dimensiunile sale sunt mici, fiind de doar 23/46 cm și prezintă o sticlă de băutură împreună cu un ziar amplasate pe o masă.

Licitația a strâns 5,1 milioane de euro doar prin vinderea biletelor la un preț de 100 de euro per bucată. 29% dintre bilete au fost cumpărate de francezi, apoi în clasament s-au situat americanii și elvețienii.

4,2 milioane de euro vor ajunge în localități afectate de sărăcie, probleme medicale și pandemie din zona Madagascar, Maroc și Camerun.

David Nahmad, miliardatorul colecționar din Monaco ce a donat tabloul scos la licitație, a donat 1 milion de euro evenimentului pentru a sprijini cauzele medicale.

”Picasso ar fi fost încântat de inițiativa noastră, deoarece el și-a manifestat toată viața înclinația spre cauzele sociale și umanitare”, a declarat agenției de presă Reuters, organizatorul licitație.

Alte stiri din Externe

Ultima oră