Ajutor din partea statului: Italienii primesc 1200 euro pentru îngrijirea copilului

15 Mai 2020 | scris de A.A.
Ajutor din partea statului: Italienii primesc 1200 euro pentru îngrijirea copilului

Familiile din Italia vor primi din partea statului aproximativ 1200 euro pentru îngrijirea copilului, acest lucru făcând parte dintr-un pachet de aproape 50 de miliarde de euro care va sprijini economia țării să-și revină din criza mondială generată de pandemie, precizează Evening Standard.

Acest ajutor vine pentru a sprijini părinții să achite diverse cheltuieli legate de creșterea copilului, plata unei bone sau a unei grădinițe ce le-ar permite să se reîntoarcă la muncă.

Giuseppe Conte, premierul italian a declarat că strigătul de ajutor a cetățenilor nu a rămas fără ecou din partea autorităților, iar statul va veni cu un pachet substanțial pentru a susține economia. Alte categorii care vor beneficia de infuzia de capital vor fi hotelurile și administratorii plajelor care vor fi scutiți de plata impozitelor pentru următoarea perioadă.

Restaurantele și cafenelele vor putea folosi domeniul public fără a achita costuri suplimentare pentru a mări capacitatea localurilor și pentru a facilita distanțarea fizică a clienților lor.

Italia a demarat procesul de relaxarea a restricțiilor de la începutul lunii mai și chiar și fotbalul va începe competițiile sportive din Seria A începând cu 13 iunie, dacă pandemie va fi ținută sub control în continuare.

Cercetătorii din domeniu au declarat că procentul de imunizare a cetățenilor din Europa este destul de mic, spulberând orice speranță a autorităților de imunizare în masă. Pentru ca acest proces să aibă efect asupra pandemiei și să reducă riscul declanșării de noi focare, este nevoie ca mai mult de jumătate din populația fiecărei țări să fi trecut prin boală și să aibă anticorpii necesari.

Alte stiri din Externe

Ultima oră