O pereche de ghete care i-a aparținut lui Michael Jordan a fost vândută cu suma record de 560.000 de dolari

18 Mai 2020 | scris de A.A.
O pereche de ghete care i-a aparținut lui Michael Jordan a fost vândută cu suma record de 560.000 de dolari

O pereche de ghete purtată de legendarul baschetbalist american Michael Jordan în sezonul său de debut în NBA a fost vândută cu o suma de trei ori mai mare decât cea de plecare, astfel ghetele au devenit cele mai scumpe din lume conform casei de licitații Sotheby's, precizează CNN.

Zece persoane din mai multe țări au licitat perechea de ghete, iar prețul record final a fost de 560.000 de dolari, precizează un comunicat al organizatorilor evenimentului.

Ghetele Air Jordan, proiectate special pentru starul NBA în 1985, au pe ele autograful lui Jordan, fiind de altfel prima încălţăminte sport semnată vreodată. Casa Sotheby's se aştepta să obţină aproximativ 150.000 de dolari cu ocazia vânzării lor, dar la nici 20 de minute de la pornirea licitației, prețul ajunsese la 300.000 de dolari.

Cunoscută pentru vânzările sale de artă în valoare de milioane de dolari, Sotheby's a organizat prima sa licitaţie dedicată în totalitate pantofilor sport, anul trecut, şi a stabilit atunci un record mondial cu o pereche de încălţăminte de alergare marca Nike, din 1972, vândută cu 437.500 dolari.

Ghetele licitate au fost create de Nike special pentru celebrul baschetbalist, șireturile clasice alb-negru fiind înlocuite cu unele roșii.

Licitaţia de acum a coincis cu cea de-a 35-a aniversare a brand-ului Air Jordan precum şi cu difuzarea de către postul ESPN a documentarului în zece episoade "The Last Dance", dedicat lui Michael Jordan şi fostei sale echipe, Chicago Bulls, alături de care a cucerit şase titluri de campion al NBA. Ultimele două episoade ale acestui documentar au fost difuzate duminică seara.

Fiecare episod al documentarului a adunat în jur de 6 milioane de vizualizări.

Ghetele Air Jordan au fost vândute de colecţionarul Jordan Geller, fondatorul muzeului pantofilor sport Shoezeum din Las Vegas.

Alte stiri din Sport

Ultima oră