Moscova a dezvoltat o aplicație pentru urmărirea cetățenilor aflați în izolare

01 Apr 2020 | scris de A.A.
Moscova a dezvoltat o aplicație pentru urmărirea cetățenilor aflați în izolare

Autorităţile din Moscova au prezentat miercuri o aplicaţie pentru telefoanele de tip smartphone care va permite urmărirea deplasările celor care ar trebui să rămână în izolare pentru a limita epidemia de COVID-19, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Capitala este epicentrul epidemiei din Rusia, înregistrând o creștere a numărului de confirmați COVID-19 cu 440 cazuri în doar 24 de ore și 24 de decese.

Autorităţile locale din Moscova au anunţat duminică noi restricții parţiale de circulaţie: părăsirea locuinţei este permisă doar pentru a cumpăra alimente sau medicamente din apropiere, pentru tratamente medicale de urgenţă, pentru a duce gunoiul sau a plimba câinii.

Un oficial a declarat că municipalitatea moscovită a dezvoltat o aplicaţie pentru telefoanele inteligente, care va trebui descărcată de cei contaminaţi, pentru a fi monitorizaţi. Aplicaţia este încă în curs de testare, a precizat Eduard Lîsenko pentru postul de radio Eho Moskvî.

Metropola pregăteşte şi un sistem cu cod QR, în cadrul căruia fiecărui cetăţean înregistrat online i se va atribui un cod care poate fi prezentat poliţiştilor în caz de deplasare la magazine sau farmacii.

Miercuri, opt regiuni din sudul Rusiei au introdus restricţii similare celor de la Moscova. Peste 60 din cele 80 de regiuni administrative din Rusia sunt acum parţial blocate.

Alte stiri din Externe

Ultima oră