Pandemia de coronavirus: Când viața bate viralul!

28 Mar 2020 | scris de A.A.
Pandemia de coronavirus: Când viața bate viralul!

În ultimele zile cea mai mediatizată știre este cea legată de inventivitatea românilor în a ocoli noile măsuri impuse prin Ordonanța Militară nr. 3: își scot peștișorii la plimbare pe post de animale de companie sau se plimbă cu calul prin oraș. Insă, la o cercetare mai atentă descoperim o poveste înduioșătoare și o rază de speranță pentru noi toți.

Tânărul care a fost descoperind mergând cu calul prin oraș ne-a dat o lecție a dăruirii, perseverenței, depășirii oricăror greutăți și a îndârjirii. Dar cea mai importantă: cât de importantă este familia! 

Sergiu Ion Ciobotariu, bărbatul despre care aducem aminte, este un tânar de 22 de ani, tatăl a doi copii mic pentru care se luptă să le asigure tot ce au nevoie și este și proaspăt tătic, soția lui născând de curând. Momentul în care a fost surprins călărind era fix în drumul lui să-și cunoască baiatul proaspăt născut și să se asigure că nu-i lipsește nimic soției.

„Am încercat să iau un tramvai. Nu m-au lăsat. Nu am avut bani să iau un taxi. M-am întors acasă și m-am urcat pe cal. Prima data m-a oprit un echipaj de Poliție. I-a fost milă de mine și m-au lăsat să plec. Pe urmă m-a oprit un echipaj de la Poliția Locală. Au râs de mine, m-au luat la mișto. Mai apoi m-a mai oprit un echipaj, au fost de treabă. Nu m-au amendat. Au înțeles că am o urgență și nu am avut altă variantă”, a spus Sergiu, pentru BZI.

„În fiecare zi plec la muncă cu calul… Fac cam 30 de lei pe zi, nu mai mult. Când am aflat că a născut, am mers să-i duc de mâncare”

Și ca orice faptă bună ce merită un final fericit, tânărul tată a ajuns să-și cunoască fiul, iar prietenul lui de nădejde, calul, a fost lăsat să pască lângă spital.

Pe lângă lecția de dăruire a acestui tânăr, ar trebui să învățăm, măcar acum, în aceste vremuri care ne oferă timp de reflecție, să nu ne grăbim să judecăm sau să căut excepționalul din orice gest, ci să căutăm să aflăm realitatea.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră