Coronavirusul a ucis mai mulți americani decât Războiul din Vietnam

26 Apr 2020 | scris de A.A.
Coronavirusul a ucis mai mulți americani decât Războiul din Vietnam

Peste 52.000 de americani au decedat în urma infectării cu noul coronavirus, cifre înspăimântătoare la nivel mondial ce demonstrează că situația nu se va îndrepta în viitorul apropiat, sistemul medical încă resimte o presiune uriașă chiar dacă oamenii protestează împotriva măsurilor restrictive și solicită redeschiderea economiei, transmite The Hill.

Numărul de decese înregistrat este de 16 ori mai mare decât decesele survenite în urma atacurilor teroriste din 11 septembrie asupra Turnurilor Gemene din New York și în câteva zile va depăși decesele survenite în timpul Războiului din Vietnam.

Cifrele reale ale ravagiilor cauzate de COVID sunt mult mai mari conform declarațiilor unor specialiști. În California, un medic legist a primit confirmarea infectării cu noul virus a unei persoane găsite decedată în casă cu trei săptămâni înaintea primul caz oficial raportat în SUA.

Peste 900.000 de americani au fost testați pozitiv conform ultimelor cifre oficiale, creșterea de la o zi la alta depășește 25.000 de confirmați COVID.

Cea mai puternică țară din lume are aproape o treime din totalul cazurilor înregistrate la nivel mondial.

Numărul zilnic al deceselor depășește 2000 în fiecare zi, specialiștii depun eforturi uriașe să descopere un tratament pentru acest nou virus văzând cât este de gravă situația în spitale, presiunea fantastică asupra sistemului medical mai ales în New York, Boston, New Orleans și Ditroid.

Un sfert din populația New York a fost confirmat pozitiv, peste 100.000 de rezidenți ai New Jersey, iar în state precum California, Illinois, Massachusetts, Michigan și Pennsylvania au fost raportate peste 35.000 de cazuri.

Statele Unite au devenit cea mai afectată țară din lume, chiar dacă virusul a apărut în China, a înregistrat de patr ori mai multe cazuri ca Spania, cifrele oficiale depășesc cazuri înregistrate în 5 țări europene: Italia, Spania, Franța, Germania și Marea Britanie.

Gravitatea situației din America are la bază amânarea impunerii unor măsuri concrete restrictive, de izolare și carantinare a cetățenilor. Pe 30 ianuarie președintele Trump declara că virusul este controlat, nu prezintă o amenințare reală pentru americani exact în ziua în care Organizația Mondială a Sanătății declara virusul ca fiind o amenințare la nivel mondial asupra sănătății publice.

Specialiștii afirmă că virusul a început să se răspândească de la jumătatea lunii ianuarie, capacitatea de testare era foarte mică la început, iar kitul de testare folosit la început s-a dovedit a avea viciu fatal ce a dus la rezultate false.

America a început să privească amenințarea la adevăratele cote de abia în martie când primul stat, California a impus izolarea populației.

Aceste măsuri tardive au făcut imposibilă orice încercare de aplatizare a curbei răspândirii coronavirusului și, pe măsură ce statele cele mai grav afectate din Europa au început să se așeze pe curba descendentă, SUA se află pe platoul îmbolnăvirilor.

Cel mai mare test pe care îl au în față americanii este încercarea de a reveni la o viață aproape de normal, redeschiderea economiei și reluarea activităților. Medicii specialiști susțin că nu este încă momentul pentru ridicarea restricțiilor și orice măsură de relaxare va fi urmată de un al doilea val de îmbolnăviri.

Alte stiri din Externe

Ultima oră