Un român a mers pe jos 1.300 de km, între Viena și Reghin, și a strâns donații pentru câinii fără stăpân

22 Iun 2021 | scris de A.V.
Un român a mers pe jos 1.300 de km, între Viena și Reghin, și a strâns donații pentru câinii fără stăpân

A parcurs pe jos alături de câinele său adoptat 1.300 de km din Austria până la Reghin în județul Mureș pentru a sensibiliza lumea și a aduna donații pentru Fundația de protecție a animalelor „Robin Hood”, scrie editiadedimineata.ro.

Sandor Buz s-a născut în România și a plecat în Austria cu familia când avea 1 an. Acum, la 32 de ani l-a adoptat pe câinele Gyango din adăpostul de animale din Reghin și a pornit la pas ca să adune bani pentru Fundația Fiducia care administrează adăpostul. Au mers pe jos de la St. Pölten până în România.

Donațiile de peste 39.000 de lei vor fi folosite pentru reparații și castrarea câinilor ca soluție de reducere a numărului de animale abandonate, potrivit RADOR.

În spatele acestei inițiative se află asociația de protecție a animalelor „Robin Hood”, cu sediul în St. Leonhard am Forst, în districtul Melk. De 26 de ani, fondatoarea, Marion Löcker, militează pentru câinii vagabonzi din România. „Donațiile sunt folosite pentru a finanța campanii importante de castrare și pentru a efectua reparații la adăpostul de animale Fiducia”, spune Löcker.

Pe 4 aprilie s-a dat semnalul de start pentru acțiune, iar pe drum, omul și prietenul său patruped au avut de trecut prin multe aventuri. „Înainte de Mariazell am intrat într-o furtună puternică de zăpadă, în timpul nopții în pădure am întâlnit mistreți. În plus, a trebuit să depășim pasaje montane abrupte”, povestește activistul pentru protecția animalelor despre călătoria sa.

În Austria, povestește Buz, au fost invitați de mai multe ori de către populație să doarmă în casă. Din Ungaria încoace, s-au odihnit într-un cort. Pe zi, reușeau să parcurgă între 20 și 30 de kilometri. Cu toate acestea, a fost nevoie de voința activiștilor din nou și din nou, deoarece au trebuit să se lupte cu unele probleme.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră