Românca Anastasia Soare, ”Regina sprâncenelor”, donează un milion de dolari mișcărilor de tip Black Lives Matter

23 Iun 2020 | scris de Andreea Vasilescu
Românca Anastasia Soare, ”Regina sprâncenelor”, donează un milion de dolari mișcărilor de tip Black Lives Matter Galerie foto (2)

Moartea lui George Floyd, persoană de culoare, în timp ce era reținut de poliție în Minneapolis, pentru o infracțiune, a declanșat un val de proteste, dar și de dialog pe marginea nedreptății rasiale care continuă deja de câteva săptămâni.

Numeroase companii, mari sau mici, s-au alăturat dialogului, dând publicității declarații în care promiteau susținerea mișcării Black Lives Matter, rezultate din acest nou val de frustrări.

Unele mari companii din domeniul tehnologiei - precum Apple, Amazon, Microsoft și altele - și-au transformat promisiunile în fapte, scrie cnet.com.

Google a dat 12 milioane de dolari, în timp ce Facebook și Amazon dau 10 milioane de dolari unor grupuri care luptă contra nedreptăților rasiale. Apple promite 100 de milioane de dolari unei noi inițiative de echitate rasială și de dreptate socială.

Printre marile nume din toate domeniile, de la modă la tehnologie, de la retaileri de renume la firme de cosmetice, regăsim și un nume cunoscut nouă, românilor. Anastasia Beverly Hills, firma româno-americanei Anastasia Soare, supranumită ”Regina sprâncenelor”, al cărei brand se află și pe piața din România, își exprimă solidaritatea cu comunitatea de culoare din Statele Unite.

Anastasia Beuty promite că va informa constant în legătură cu noile inițiative care vor susține financiar afaceri deținute de persoane de culoare și artiști din industria produselor de înfrumusețare. ”Vom rămâne susținători constanți și vocali ai egalității. Ne vom folosi platformele pentru a amplifica vocile grupurilor marginalizate care merită să fie auzite”, mai promite Anastasia Beauty.

Românca Anastasia Soare, care a reuşit să construiască, în două decenii, un imperiu în industria cosmetică, s-a situat pe locul al 21-lea în topul Forbes pe 2019 al celor mai bogate antreprenoare din America, având o avere de 1,2 miliarde de dolari, potrivit Mediafax.

Compania pe care a fondat-o Anastasia Soare - care s-a mutat la Los Angeles în 1989 - a evoluat de la un salon de frumuseţe închiriat la o reţea mondială, precum şi la o linie de cosmetice distribuite în peste 3.000 de magazine. În România, brandul funcţionează în sistem de franciză, prin intermediul a patru saloane în cadrul cărora se comercializează şi produsele Anastasia Beverly Hills.

Cu o avere de 1,2 miliarde de dolari, femeia de afaceri născută în România devansează în topul Forbes nume celebre, precum starul de reality show Kylie Jenner (locul 23), cu o avere de 1 miliard de dolari, cântăreţele Rihanna (locul 37), cu 600 de milioane de dolari, şi Madonna (locul 39), cu 570 de milioane de dolari, creatoarea de modă Vera Wang (locul 45), cu 460 de milioane de dolari, cântăreţele Celine Dion (locul 46), cu 450 de milioane de dolari, Beyonce (locul 51) - al cărei soţ, Jay-Z, a devenit recent primul rapper miliardar din lume -, cu 400 de milioane de dolari, şi jucătoarea de tenis Serena Williams, pe locul 80, cu 225 de milioane de dolari.

Alte stiri din Externe

Ultima oră