Un pilot TAROM a fost infectat cu coronavirus

18 Mar 2020
Un pilot TAROM a fost infectat cu coronavirus

Un pilot TAROM a fost depistat pozitiv cu noul virus, SARS-CoV-2. Informația a fost confirmată, pentru G4Media, de ministrul Transporturilor, Lucian Bode. Potrivit acestuia, pilotul este asimptomatic.

Sursele G4media spun că pilotul se afla în autoizolare la domiciliu de la finalul săptămânii trecute, însă înainte intrase în contact cu mai mulți colegi. În prezent alți 8 angajați ai TAROM se află în autoizolare la domiciliu.

"Colegul nostru se simte foarte bine, este asimptomatic. El a fost în contact cu o persoană care a fost declarată pozitiv duminică. Colegul nostru a anunţat duminică oficial şi celelalte persoane cu care a fost în contact direct. Este vorba despre zece persoane, toţi piloţi. De duminică toţi se aflau în autoizolare la domiciliu, aşteptau rezultatul testului efectuat pentru primul pilot. Acum toţi se află la autoizolare, în continuare, şi ei şi familiile lor. Estimăm un număr total de 30 de persoane, împreună cu familiile lor, care se află la autoizolare. Toţi sunt asimptomatici, sunt ok, nu au niciun simptom", a explicat directorul TAROM, la Antena 3, precizând că piloţii nu au intrat în contact la o şedinţă, ci "a fost o întâlnire a lor".

Potrivit lui George Barbu, în afară de pilotul depistat pozitiv, niciunul dintre cei 1.800 de salariaţi nu au fost confirmaţi cu noul coronavirus, dar piloţii cu care acesta a fost în contact încă nu au fost testaţi. 

În ultimele 24 de ore au fost confirmate 29 de cazuri noi de Covid-19 în românia, bilanțul persoanelor infectate urcând la 246 față de 217 raportate marți.

De asemenea, dintre cele 246 de persoane confirmate pozitiv, 19 au fost declarate vindecate și externate, anunță Grupul de Comunicare Strategică

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.441 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus).

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră