Asistenta și ambulanțierul care l-au luat pe pacientul din București depistat cu COVID-19 vor fi testați

08 Mar 2020
Asistenta și ambulanțierul care l-au luat pe pacientul din București depistat cu COVID-19 vor fi testați

Cei doi angajați de pe ambulanța care l-a preluat de la domiciliu pe bărbatul din București depistat pozitiv pentru COVID-19 urmează să fie testați pentru a vedea dacă au luat virusul, a declarat duminică dimineață, la Digi24, Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Echipajul care l-a transportat, vineri seară, la spital, pe bucureșteanul infectat cu coronavirus nu a purtat echipamente de protecție, pentru că bărbatul nu prezenta simptomele specifice Covid-19, ci era suspect de colită. Bărbatul venise din Italia în urmă cu câteva zile, dar a venit de la Roma, o zonă care nu figura între cele care necesitau măsuri sporite de precauție. Abia ulterior, după ce a fost dus la spital, bărbatul a fost testat pozitiv la noul coronavirus.

Nelu Tătaru a explicat la Digi24 că asistenta și ambulanțierul care au intervenit în cazul acesta nu au făcut nimic greșit, deoarece pacientul prezenta simptomatologie diferită de cea specifică noului coronavirus și nici nu venea din zona roșie sau galbenă.

„Nu a fost greșit. Noi aplicăm niște proceduri. Este un pacient care a venit din Roma, în afara zonei roșii sau zonei galbene. El s-a autoizolat la domiciliu, din proprie inițiativă. Prezintă o simptomatologie digestivă. La solicitarea către stația de ambulanță, prezintă febră și scaune diareice, vărsături. Ca atare, echipajul s-a dus pregătit pentru o patologie digestivă, dar fiecare echipaj, la rândul lui, are mănuși, are ochelari și are mască. După ce a mers la spital el a fost testat suplimentar (..), a ieșit pozitiv și e internat la Matei Balș, urmând a face investigații, având în vedere simptomatologia preponderent digestivă, cu examenul materiilor fecale”, a explicat Tătaru la Digi 24.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră