Ludovic Orban se autoizolează și recomandă jurnaliștilor prezenți la conferințele sale de presă să facă același lucru

13 Mar 2020
Ludovic Orban se autoizolează și recomandă jurnaliștilor prezenți la conferințele sale de presă să facă același lucru

Premierul în exercițiu, Ludovic Orban, care susține o conferință de presă despre evoluția epidemiei de coronavirus în România, a anunțat, în contextul în care un senator liberal a fost testat pozitiv la noul coronavirus, că se autoizolează la Vila Lac 1.

Totodată, Ludovic Orban a anunțat că nu merge la consultări cu președintele Klaus Iohannis, după ce senatorul PNL Vergil Chițac a fost diagnosticat cu coronavirus.

Ministrul Sănătății, prezent la conferința de presă, a spus că premierul este asimptomatic.El a recomandat ca jurnaliștii care participă la conferința de presă să facă același lucru, solicitând testarea.

"Miniștrii urmează să se ia o decizie unde se vor izola până vine diagnosticul. Le-am recomandat să nu ia contact cu nimeni, să își desfășoare discuțiile prin telefon și online. Solicit întregului dispozitiv de luptă împotriva coronavirusului să ia măsuri astfel încât să nu fie afectată întreaga capacitate a guvernului de a lupta împotriva coronavirsului. Imediat ce vom avea diagnosticele vor fi făcute publice", a declarat Orban.

UPDATE

Accesul jurnaliştilor în Palatul Victoria a fost restricţionat temporar pentru a preveni răspândirea coronavirusului, potrivit unei informări a Guvernului, anunță AGERPRES.

Sursa citată menţionează că măsura este una de "protecţie", iar presei îi vor fi furnizate informaţii prin intermediul platformelor de comunicare online.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră