Şoc! Un criminal român, dat în urmărire, a trăit nestingherit 6 ani în Marea Britanie

17 Apr 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Şoc! Un criminal român, dat în urmărire, a trăit nestingherit 6 ani în Marea Britanie

Unui român condamnat în Italia pentru uciderea unui prieten i s-a permis să intre în Marea Britanie, deşi era fugar, unde a trăit 6 ani fără să fie prins. Până la urmă, s-a dat de gol singur, pe Facebook, şi a fost arestat, relatează dailymail.co.uk.

Valentin Jianu spune că pentru a ajunge în Marea Britanie nu a folosit acte false, ci propriul paşaport. El a ajuns la Dover, în Kent, cu un autobuz, deşi era dat în urmărire generală. Oficiul de afaceri interne din Dover susţine însă că l-a verificat pe Jianu la intrarea în Marea Britanie.

Jianu a fost condamnat în lipsă la 14 ani de închisoare după ce a omorât un bărbat în bătaie, în 2010. Jianu și alți doi bărbați, toți membrii unei bande criminale românești au bătut în bătaie, cu bâte și bare de fier, un alt membru al găştii.

Profitând de încetineala sistemului judiciar italian, Jianu a părăsit ţara înainte de a apărea în instanţă. Ajuns în Marea Britanie, el s-a angajat, şi-a adus familia, soţia şi fiica, şi a închiriat o locuinţă la Londra. 

Jianu s-a angajat la un hotel şi o spălătorie de maşini a unor români din Londra şi a început să se laude pe Facebook cu noua sa viaţă. Se spune despre el că avea un rol important în comunitatea românilor din nordul Londrei, trăind timp de 6 ani fără să fie prins de autorităţi. 

Numai că Poliţia din  Asti, un orăşel de lângă Torino, i-a dat recent de urmă lui Jianu, după ce a văzut nişte fotografii de familie pe Facebook. Poliţiştii italieni au găsit şi un filmuleţ pe YouTube, realizat cu ocazia zilei de naştere a românului, care i-au ajutat să-l localizeze, datorită unor magazine care apăreau în imagini. 

Poliţiştii britanici l-au arestat pe Jianu care va fi deportat în Italia. "Nu a fost prea deştept şi s-a dat de gol prea uşor", a declarat şeful Poliţiei italiene, Loris Petrillo.

Soţia lui Jianu, Mihaela, a declarat pentru The Sun, că soţul ei şi-a folosit propriile acte de identitate şi nu a minţit în privinţa identităţii sale. "Ştiam că a fost condamnat la 15 ani de închisoare, dar el nu a făcut nimic", a mai spus ea.

Un purtător de cuvânt al Ministerului britanic de Interne nu a putut explica cum a reuşit să intre Jianu în Regatul Unit, dar a spus că 100% a fost verificat la trecerea frontierei.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră