Fenomen rar, la Galaţi. "Fierbe" Dunărea (VIDEO)

27 Sep 2018
Fenomen rar, la Galaţi. "Fierbe" Dunărea (VIDEO)

Imagini spectaculoase au fost surprinse joi pe Dunăre, în dreptul oraşului Galaţi. Fluviul dă senzaţia că fierbe, nori de aburi ridicându-se desupra apei. Specialiştii spun că este vorba despre un fenomen provocat de schimbările bruşte de temperatură, dar localnicii spun că niciodată nu a fost observat în luna septembrie.

Navigatorii spun că fenomenul de fierbere a Dunării are loc de două, trei ori pe an, în special toamna şi iarna.

Joi dimineaţă la Galaţi au fost cel mult 6 grade Celsius, în timp ce apa Dunării a avut temperatura de 21 grade. Această diferenţă a dus la crearea aburilor pe fluviu şi a dat senzaţia că Dunărea dă în clocot.

Fenomenul nu reprezintă un pericol pentru navigaţie, iar autorităţile fluviale nu au fost nevoite să ia măsuri speciale.

„Este un fenomen care apare atunci când sunt schimbări bruşte de temperatură. Dunărea fierbe, aşa se spune, deoarece apa este caldă şi temperaturile au scăzut foarte mult, într-o perioadă scurtă de timp. La Galaţi apa are 20 de grade, iar afară sunt 6, cel mult 7 grade Celsius. Este o diferenţă mare care provoacă fenomenul. Oricum, nu reprezintă un pericol pentru navigaţie, nu trebuie să luăm măsuri speciale la nivelul instituţiei. Comandanţii de nave sunt instruiţi ca în cazul în care vizibilitatea este afectată să circule cu atenţie sporită”, a explicat corespondentului MEDIAFAX, directorul Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos R.A Galaţi (AFDJ), Dorian Dumitru.

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră