VICTORIE! După cazul Bodnariu, încă o familie de români învinge sistemul norvegian!

22 Oct 2016 | scris de Mara Răducanu
VICTORIE! După cazul Bodnariu, încă o familie de români învinge sistemul norvegian!

Familia Nan a trecut prin clipe foarte grele după ce au rămas fără copii, mai apoi și cei doi minori fiind despărtiți. După aproape  10 luni de agonie pentru Mihaela si Dumitru Nan, iată că au primit cea mai bună veste: Bianca şi Dragoş se vor întoarce acasă! 

FAM NAN 5

„Familia Nan multumeste tuturor celor care i-au sustinut in aceasta perioada“

Vestea a fost anunţată pe https://rodiagnusdei.wordpress.com/ familia Bodnariu: 

„In urma dezbaterilor din Tribunalul Nord-Troms in cazul de preluarea a custodiei copiilor fam. NAN conform hotararii Consiliului Judetean din 1. feb. 2016 – urmatoare hotarare judecatoreasca a fost luata azi, 21.10.2016 :”Hotararea Cons. Judetean de la 1. feb. 2016 este anulata”. Acest anunt se face in conformitatea cu dorinta parintilor Mihaela si Dumitru Nan. Cu o deosebita bucurie in inima si in suflet putem anunta ca familia Mihaela si Dumitru Nan au castigat recursul impotriva Barnevernet! Bianca si Dragos se vor intoarce acasa, in sanul familiei iubite, dupa sentinta in unanimitate a judecatorilor.

Impreuna cu familia Nan ii multumim Bunului Dumnezeu care a lasat sa gustam si aceasta bucurie si Ii dam Lui slava si pentru aceasta victorie!

FAM NAN 2

Tribunalul local Nord-Troms (Tingretten) a anuntat ieri, 21 octombrie, sustinerea recursului parintilor prin anularea deciziei Comisiei din Consiliul Judetean (Fylkesnemnda). In februarie, Fylkesnemnda a decis sa transfere permanent drepturile de ingrijire a minorilor de la parinti catre protectia copilului (Barnevernet). Iata ca mai sunt 6 zile sa se implineasca un an (27 octombrie) de cand Barnevernet i-a smuls pe Bianca si pe Dragos din familie. Ne rugam in continuare si urmarim ca Bianca si Dragos sa ajunga in familie, si mai apoi ca Dumnezeu sa vindece aceasta familie. Familia Nan multumeste tuturor celor care i-au sustinut in aceasta perioada. Si noi va multumim si laudam pe Domnul! Laudati pe Domnul!“, se arată în mesajul postat. 

Mihaela Nan a declarat, iarna trecută, pentru adevarul.ro că explicația primită pentru despărțirea copiilor a fost aceea că mama surogat, în grija căreia au fost plasați cei doi copii, nu mai poate face față cu ambii copii. Mihaela Nan a mai declarat că a încercat să facă solicitări pentru a primi lămuriri, dar nu a primit niciun răspuns, neștiind nimic în momentul de față de băiat.

CITIŢI ŞI: VICTORIE! Familia Bodnariu a învins sistemul norvegian

 

Dumitru Nan: „Încă mai consider că trăiesc un scenariu dintr-un film“


„Nu vor să îmi dea niciun fel de detaliu. Nu știu când au fost despărțiți. Ei au spus că vineri, dar cred că s-a întâmplat mai devreme. Am făcut plângere, dar nici nu îi interesează. Am trimis emailuri, nici măcar nu au bunul simț să îmi răspundă. Mi-au rupt toate contactele cu copiii. Nu îmi dau nicio hârtie. Încă mai consider că trăiesc un scenariu dintr-un film. Oriunde ai face plângeri nu te bagă nimeni în seamă. Oricât de puternic ai fi, oaemnii ăștia te distrug. Și-au încălcat toate legile lor, dar măcar să mă lase să vorbesc cu copiii”, a declarat Mihaela Nan pentru sursa citată.
Dumitru și Mihaela Nan au rămas fără copii, fiind acuzați de violențe asupra micuților după ce fetița de șapte ani a declarat că a fost bătută. Din prima săptămână din care au rămas fără copii, Dumitru și Mihaela Nan au primit dreptul de a-i vedea pe Bianca și Dragoș, aflați la o distanță de 300 de km de casă, câte două ore pe săptămână“, susţinea atunci resemnat părintele. 

FAM NAN1


Barnevernet a ajuns în atenția publicului din România după ce Marius și Ruth Bodnariu, o familie mixtă româno-norvegiană, a rămas fără cei cinci copii, dintre care cel mai mic avea patru luni în momentul în care a fost luat din familie. Familia românului Marius Bodnariu, lovită de o tragedie, anul trecut, în noiembrie, când cei cinci copii au fost luaţi de autorităţile norvegiene, părinţii fiind acuzaţi de acte de violenţă asupra minorilor, a primit pe 3 iunie, cea mai bună veste. Toţi cei cinci copii le-au fost înapoiaţi lui Marius şi soţiei lui, Ruth, în urma unei decizii a autorităţilor din Norvegia.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră