VICTORIE! Familia Bodnariu a învins sistemul norvegian

03 Iun 2016 | scris de Marina Constantinoiu
VICTORIE! Familia Bodnariu a învins sistemul norvegian

Municipalitatea Naustdal din Norvegia a ajuns la un acord cu Marius și Ruth Bodnariu pentru întoarcerea acasă a tuturor cinci (5), copiii ai familiei, se arată într-un anunț postat pe această pagină și semnat de pastorul Cristian Ionescu.
Mesajul nu conține detalii, ci doar mulțumiri pentru toți cei care au fost alături de familia Bodnariu în lupta sa pentru recuperarea copiilor.
Joi, membrii Comisiei pentru afaceri sociale, sănătate și dezvoltare durabilă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) au hotărât, cu o largă majoritate de voturi, elaborarea unui proiect de raport intitulat: ”Asigurarea unui echilibru între interesul superior al copilului și necesitatea de a menține familiile unite”.
Această decizie vine să concretizeze moțiunea pentru rezoluție depusă în luna ianuarie a acestui an de către senatorii Ben-Oni Ardelean, Titus Corlățean și Viorel-Riceard Badea, membri ai Delegației române la APCE, demers susținut de reprezentanți din 14 state membre ale Consiliului Europei.
Raportul APCE va examina în ce măsură acțiunile abuzive din ultimii ani ale serviciilor sociale de protecția copilului (Barnevernet) din Norvegia, inclusiv în cazul familiei Bodnariu, sunt compatibile cu standardele relevante ale Consiliului Europei, iar rezolutia, care va sintetiza conținutul raportului, va cuprinde recomandări de lege ferenda în atenția autorităților competențe de la Oslo.
Recentele proteste din mai multe țări ale lumii împotriva serviciului de protecție a copilului din Norvegia pentru preluarea agresivă în custodie a copiilor de la părinții lor, mulți de origine străină, arată că autoritățile ar trebui să acorde mai multă atenție diferențelor culturale și să introducă o serie schimbări importante, susțin experți citați de Xinhua într-o amplă analiză citată de agerpres.ro.
Cazul cuplului româno-norvegian de religie penticostală ai cărui cinci copii au fost preluați în custodie de Barnevernet în noiembrie anul trecut a provocat multe discuții și controverse, notează Xinhua.
Românul Marius Bodnariu și soția sa Ruth, din Norvegia, au folosit pedepse corporale pentru creșterea copiilor, o metodă care este ilegală în Norvegia. Ei au recunoscut acest lucru, dar au precizat că nu se așteptau să-și piardă copiii din acest motiv.

13305153 836631229776337 3946503132444765436 o
Unii creștini au exprimat opinia că Barnevernet pur și simplu a discriminat acest cuplu din motive religioase și din cauza naționalității lor, scrie Xinhua. Peste 60.000 de persoane au demonstrat din ianuarie împotriva Barnevernet în acest caz în SUA, România și multe alte țări europene, potrivit unei pagini Facebook anti-Bernevernet, notează agenția chineză de știri.
La 16 aprilie, au avut loc proteste în 63 de orașe din 20 de țări împotriva Barnevernet, o urmare a multor evenimente similare din anii precedenți care au făcut diferite națiuni să pună sub semnul întrebării modul în care serviciul în cauză gestionează chestiunea sensibilă a protecției copilului în Norvegia.
Iată mai jos comunicatul oficial în cazul Bodnariu, postat pe pagina de Facebook dedicată acestui subiect.
„Comunicat oficial - Cazul Bodnariu - Familia Bodnariu va fi reîntregită.
Municipalitatea Naustdal s-a înțeles cu părinții să aducă toți cei cinci copii acasă!
Vă mulțumim tuturor pentru dragostea, suportul, rugăciunile și implicarea dumneavoastră! Domnul să vă binecuvânteze și să vă răsplătească!
Deoarece urmează o perioadă de reintegrare și reacomodare a copiilor în casa părintească, este foarte important în zilele care urmează să respectăm nevoia de liniște și intimitate netulburată a familiei Bodnariu!
Apreciem înțelegerea și colaborarea dumneavoastră!”.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră