Demisii în bloc la spitalul din Mioveni de teama COVID-19

30 Mar 2020 | scris de A.A.
Demisii în bloc la spitalul din Mioveni de teama COVID-19

Managerul Spitalului Mioveni a declarat pentru Mediafax că mai multe cadrele medicale i-au prezentat demisiile la aflarea veștii că spitalul în care lucrează se va transforma într-un spital suport COVID-19.

Acestea se plâng de lipsa echipamentelor de protecție, a materialelor sanitare și a echipamentelor atât de necesare pentru tratarea pacienților.  „Nu pot să accept. Nemulţumirea este legată de faptul că dacă ieşi la luptă trebuie să cunoşti câte gloanţe ai. Când ieşi la luptă cu mâinile goale e greu. Nu poţi face un plan”, a declarat Horia Trăilă, manager.

„Aşteptăm nişte precizări de la Ministerul Sănătăţii. Echipamente avem din ce am achiziţionat şi ce am primit din donaţii. Măşti FFP3 avem zero, FFP2 avem 25, combinezoane 60. Am primit nişte combinezoane care nu sunt pentru aşa ceva. (…) Spitalul nu a fost gândit ca fiind de Boli Infecţioase. (…) Pentru această infecţie e mai periculos decât un spital vechi”, a mai precizat managerul Spitalului din Mioveni.

Spitalul din Mioveni a fost inaugurat anul trecut, iar investiția s-a ridicat la  68 de milioane de euro acesta fiind construit de la zero.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră