Spital COVID-19 - Spitalul din Caracal

28 Mar 2020 | scris de A.A.
Spital COVID-19 - Spitalul din Caracal Galerie foto (2)

Direcția de Sănătate Publică Olt a anunțat în data de 25 martie că Spitalul Municipal Caracal deine spital suport pentru tratarea cazurilor de COVID-19 în județul Olt. Decizia a fost luată în cadrul videoconferinței desfășurate cu ministrul Sănătății.

În județul Olt, cazurile de pacienți cu coronavirus ce nu vor putea fi tratați la Spitalul Județean de Urgență Slatina vor fi preluate de Spitalul Municipal Caracal, care a devenit spital suport pentru tratarea cazurilor de COVID-19 în județul Olt.

Situația spitalului nu este tocmai bună, managerul, prin intermediul unui comunicat de presă, acestuia solicitând Ministerului Sănătății dotarea în cel mai scurt timp cu aparatură și echipamente de protecție.

În prezent spitalul este dotat cu 25 paturi de ATI și două aparate de ventilație. În comunicat se transmitere dotararea cu încă 8 aparate de ventilație, 10 monitoare pentru funcțiile vitale, 10 injectomate, 1 aparat mobil pentru radiologie și un container pentru trierea pacienților.

Și acolo se luptă cu lipsa echipamentului de protecție pentru cadrele medicale fiind anunțați că acestea ar urma să vină gradual în luna aprilie.

De asemenea Primăria Municipiului Caracal a demarat o campanie de donații pentru a putea sprijini spitalul în această perioadă.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră