Șefa ANM anunță fenomene meteo extreme. Ce se va întâmpla cu vremea în Capitală, după ora 17:00

24 Mai 2016 | scris de Veronica Micu
Șefa ANM anunță fenomene meteo extreme. Ce se va întâmpla cu vremea în Capitală, după ora 17:00

"O să plouă din această seară. În sud, vor fi averse, vijelii, averse torențiale, grindină. Este o perioadă de instabilitate care va ține trei zile. Primele afectate vor fi zonele sudice și vestice. La noapte, ploile își vor extinde aria în zona Carpaților Orientali. Aici, în această noapte și mâine se pot acumula cantități importante de apă", a precizat șefa ANM.

Florinela Georgescu a spus că, la București, o să plouă din această seară.

"Bucureștiul este la limita zonei de instabilitate accentuată. Ploia va fi mai puternică, posibil torențială, după ora 17:00, în această seară. La București o să plouă în reprize, iar instabilitatea se va menține și în următoarele zile, însă manifestările nu vor mai fi atât de violente", a avertizat directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie.

Pentru acest weekend și începutul săptămânii viitoare, Florinela Georgescu a prognozat vreme caldă.

ATENŢIONARE ANM

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o atenţionare de instabilitate atmosferică accentuată, ploi însemnate cantitativ, în intervalul 24 mai, ora 15 – 25 mai, ora 21.

În intervalul menţionat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a ţării. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie şi pe arii restrânse grindină. În Moldova, Dobrogea, Transilvania, Maramureş, nordul şi estul Munteniei, precum şi în zona de munte, cantităţile de apă vor depăşi local 20...25 l/mp şi izolat, cu precădere în Carpaţii Orientali, 50...70 l/mp.

În a doua parte a zilei de marţi (24 mai) şi la începutul nopţii de marţi spre miercuri (24/25 mai), manifestări specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala cu o intensitate mai mare şi în centrul şi sudul Munteniei, inclusiv în zona municipiului Bucureşti.

harta anm

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră