Ambasada Israelului sprijină un ONG care ajută mamele și copiii victime ale violenței domestice

11 Aug 2020 | scris de Andreea Vasilescu
Ambasada Israelului sprijină un ONG care ajută mamele și copiii victime ale violenței domestice Galerie foto (3)

Ambasada Israelului este alături de victimele violenței domestice. Misiunea diplomatică a făcut o donație către Asociația Touched Romania, a cărei misiune este aceea de a proteja mamele și copiii lor aflați în situații dificile din cauza abuzurilor.

Ambasadorul Israelului în România, David Saranga, a declarat, marţi, că în timpul pandemiei de coronavirus violenţa domestică a crescut şi a arătat că orice persoană care suferă din această cauză "trebuie să vorbească" şi să facă ceva.

El a făcut o donaţie constând în electrocasnice şi alimente neperisabile Centrului maternal Casa Agar al Asociaţiei Touched Romania.

 

David Saranga, ambasadorul Israelului în România: ”Din păcate, pentru multe femei din lume, implicit și din România, pandemia de coronavirus a însemnat blocarea în casă alături de agresorii lor. Astfel, propriul cămin le-a devenit cel mai periculos loc. Este foarte îngrijorător faptul că actele de violență domestică s-au intensificat în România de-a lungul ultimelor luni și din acest motiv am dorit să venim în sprijinul femeilor și copiilor care au trecut prin abuzuri fizice și psihice, nu doar în perioada pandemiei. Apreciez activitatea desfășurată de Asociația Touched Romania de a sprijini mame și copii, familii, tineri care se confruntă cu lipsuri materiale, dar și afective și felicit întreaga echipă pentru eforturile și dăruirea și grija depuse pentru a îmbunătăți viețile celor mai puțin norocoși dintre noi. Astăzi am făcut doar un prim pas în colaborarea noastră și sper ca împreună să-i ajutăm pe cei aflați la nevoie atât din punct de vedere material, educațional cât și emoțional”.

Prin donația acordată Centrului maternal Casa Agar din București, Ambasada Israelului a oferit aparatură electrocasnică nouă - mașină de spălat, combină frigorifică, robot de bucătărie, precum și alte electrocasnice mici necesare vieții cotidiene. De asemenea, misiunea diplomatică a Israelului a cumpărat jocuri interactive, jucării și cărți pentru copiii aflați în centrul maternal. Totodată, pentru a sprijini familiile aflate în dificultate, instituția noastră a oferit și 30 de pachete cu alimente neperisabile care vor fi distribuite de echipa Touched Romania.

Anca Nistor, coordonator al Centrului maternal Casa Agar din cadrul Asociaţiei Touched Romania, a arătat că aproximativ 450 de mame şi copii au ajuns, din 2006 de când a început proiectul, în acest centru, potrivit AGERPRES. Ea a precizat că femeile ajunse în centru trec mai întâi printr-o perioadă de acomodare, iar apoi participă la activităţi de dezvoltare şi recuperare. De asemenea, femeile învaţă să-şi îngrijească copiii şi pot participa la cursuri de calificare.

Mămicile de la Casa Agar i-au dăruit ambasadorului israelian săculeţi cu lavandă şi o scrisoare. 

Sursa foto: David Saranga, pagina de Facebook

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră