Ambasadorul Israelului recunoaște: Dacă numărul de infectări zilnice nu scade în România și Israel, nu putem relua turismul

24 Iul 2020 | scris de Andreea Vasilescu
Ambasadorul Israelului recunoaște: Dacă numărul de infectări zilnice nu scade în România și Israel, nu putem relua turismul

Relaţiile româno-israeliene în domeniul turismului nu vor putea fi reluate până când numărul de noi îmbolnăviri cu coronavirus nu vor scădea atât în Israel, cât şi în România, a declarat vineri, în judeţul Braşov, ambasadorul Statului Israel la Bucureşti, David Saranga.

"Şi Israel, şi România vor să deschidă graniţele dar, cu tot respectul pentru turism, nu putem să-l facem dacă situaţia în pandemie este cum este în România şi în Israel. Din nefericire, numărul de oameni infectaţi a crescut şi în Israel, şi în România. De aceasta depinde, până când cifrele nu vor scădea, nu văd cum să reluăm turismul", a afirmat Saranga.

Acesta a adăugat că Statul Israel a luat anumite măsuri cu privire la această situaţie, însă rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile pe viitor.

"Noi am luat nişte măsuri, să vedem cum se vor desfăşura lucrurile", a mai spus ambasadorul israelian. 

Israelul înregistrează de o lună creșteri constante, chiar record, ale numărului de infectări zilnice, fiind deja la peste 2.000 de cazuri de infectare zilnică, timp de două zile la rând. În maximul crizei, la primul val, Israelul se menținea la câteva sute de cazuri zilnic, pentru a scădea până aproape de dispariție a virusului, la circa 10-20 de cazuri pe zi. Ulterior, brusc, numărul a crescut vertiginos, iar mulți israelieni spun că de vină este relaxarea prematură și mai ales reluarea cursurilor școlare.

La rândul ei, România înregistrează peste 1.000 de cazuri zilnic, pentru a treia zi consecutiv.

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră