O aplicație mobilă gratuită oferă informații și sprijin victimelor violenței domestice

11 Mai 2020 | scris de A.V.
O aplicație mobilă gratuită oferă informații și sprijin victimelor violenței domestice

Vodafone România a lansat, în colaborare cu Poliția Română, aplicația gratuită Bright Sky Ro, care oferă informare, sprijin și educare pentru victimele violenței domestice. Aceasta este disponibilă în App Store și Google Play Store în română, engleză și maghiară, informează basilica.ro.

Utilizatorii pot găsi, după ce își activează locația în aplicație, datele de contact ale celor mai apropiate servicii sociale specializate din zona lor: Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copiilor locale și organizațiile non-guvernamentale care oferă asistență specializată pentru victimele violenței domestice.

Bright Sky Ro include și contacte de la Poliție și agenții guvernamentale de resort, printre care și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane. Rubrici speciale sunt dedicate sfaturilor pentru obținerea unui ordin de restricție.

O altă posibilitate pe care o oferă este înregistrarea incidentelor într-un jurnal digital confidențial, la o adresă de email aleasă de victimă, printr-o funcție ce folosește text, conținut audio, video sau foto. Informațiile din acest jurnal pot deveni dovezi în instanțele de judecată. Setarea jurnalului se face accesând Sfaturi pentru mine > Jurnalul meu.

Aplicația conține și o rubrică pentru apropiații victimelor, explicându-le cum să recunoască un abuz la cei din jurul lor.

După lansarea din Marea Britanie în 2018, Fundația Vodafone Grup a decis să introducă aplicația Bright Sky în toate țările unde operează compania Vodafone. După Marea Britanie, Irlanda și Cehia, România este a patra țară în care se lansează aceasta. La noi în țară, aplicația a fost dezvoltată cu sprijinul Asociației Necuvinte și al Asociației Code for Romania.

Foto: Pexels.com

Alte stiri din It

Ultima oră