Ambasadorul Israelului la București, ”ghid turistic” pentru români în propria lor țară. În vizită la mănăstirile vâlcene

26 Mai 2020 | scris de A.V.
Ambasadorul Israelului la București, ”ghid turistic” pentru români în propria lor țară. În vizită la mănăstirile vâlcene

Un adevărat promotor al frumuseților României, ambasadorul Israelului la București, David Saranga, a vizitat  săptămâna aceasta mai multe mănăstiri din Arhiepiscopia Râmnicului, imediat după relaxarea din 15 mai.

În urma vizitei, ambasadorul israelian a postat pe contul său de Twitter câteva imagini de la Mănăstirile Dintr-un Lemn, Bistriţa şi de la Peştera Sfântului Grigorie Decapolitul, remarcă site-ul basilica.ro.

Ctitorie a boierilor Craioveşti, Mănăstirea Bistriţa datează din jurul anului 1490. Prima atestare documentară se păstrează în „Hrisovul de danie” datat 16 martie 1494 aparţinând lui Vlad Vodă Călugărul.

În complexul monahal de la Bistriţa a fost amenajată prima tiparniţă din Ţara Românească, a ieromonahului Macarie, precum şi o legătorie de cărţi bisericeşti. După opinia unor cercetători, la Mănăstirea Bistriţa a fost tipărită prima carte pe teritoriul Ţării Româneşti, „Liturghierul slavon”, în 1508.

Mănăstirea Dintr-un lemn

Excelenţa Sa a vizitat şi Mănăstirea dintr-un Lemn, situată la aproximativ 25 km sud de municipiul Râmnicu-Vâlcea.

În postarea de pe Twitter, David Saranga prezintă câteva aspecte legate de istoricul aşezământului monahal ctitorit de Matei Basarab.

David Saranga cunoaşte limba română şi apreciază tradiţiile şi cultura poporului român. De fiecare dată când are ocazia, călătorește mult prin țară și face fotografii superbe, din locuri pe care poate nici unii români nu le cunosc, devenind un adevărat ghid turistic chiar pentru români!

În clipul de prezentare de la începerea misiunii diplomatice, de anul trecut, oficialul israelian mărturiseşte ataşamentul faţă de ţara noastră.

„România are un loc important în inima mea. Aici am început cariera diplomatică, în urmă cu 20 de ani, când am fost viceambasador al Israelului”.

„Mă întorc în România de care, de fapt, nu m-am despărţit niciodată. Amintirile, cultura, prietenii şi limba română m-au însoţit până în ziua de astăzi”, spunea David Saranga în 2019.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră