A fost condamnat la închisoare, dar poliția nu-l găsește. Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir va fi dat în urmărire

18 Iun 2020 | scris de A.V.
A fost condamnat la închisoare, dar poliția nu-l găsește. Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir va fi dat în urmărire

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a fost condamnat joi la 3 ani şi 10 luni de închisoare cu executare. Soţia lui a fost condamnată la închisoare cu suspendare. Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

 

Poliția anunță că l-a căutat la mai multe adrese pe Daniel Dragomir, dar nu l-a găsit. El trebuia să se predea la poliție pentru a fi dus la penitenciar, ca să înceapă executarea pedepsei.

Surse din MAI au declarat pentru Digi24.ro că Dragomir a plecat din țară înainte ca instanța să anunțe sențința în dosarul său. Dragomir ar fi ieșit din țară miercuri. 

„În baza unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au efectuat verificări la mai multe adrese în vederea depistării unui bărbat de 42 de ani, condamnat definitiv.
Având în vedere că cel în cauză nu a fost găsit, se fac demersurile legale pentru a fi dat în urmărire.”

Daniel Dragomir a fost condamnat azi la 3 ani şi 10 luni de închisoare cu executare de Curtea de Apel Bucureşti, decizia fiind definitivă în dosarul în care este acuzat, printre altele, de fals în înscrisuri şi spălare de bani.

În acelaşi dosar a fost condamnată şi soţia fostului ofiţer SRI, Marinela Zoica Dragomir, la 2 ani şi opt luni de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă, spălare de bani, participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

În schimb, instanţa a stabilit ca Marilena Dragomir să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 90 zile, în cadrul SPGC - Serviciul Public de Gospodărire Comunală sau în cadrul Primăriei Pantelimon. Totodată, magistraţii au decis confiscarea de la fiecare dintre cei doi a câte 1.015.176,66 lei. În decembrie 2016, Daniel Dragomir a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii. În schimb, el a fost achitat pentru celelalte infracţiuni pentru care a fost trimis în judecată de DNA, respectiv uz de fals; spălare a banilor; folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

În acelaşi dosar, atunci, Marinela Zoica Dragomir, soţia lui Daniel Dragomir, a fost condamnată tot la un an închisoare cu suspendare. Daniel Dragomir a devenit cunoscut după ce a fost arestat preventiv în septembrie 2016 pentru implicare în dosarul 'Black Cube' privind hărţuirea şefei DNA de atunci, Laura Codruţa Kovesi.

DNA susţine că, în perioada octombrie 2012 - octombrie 2013, Daniel Dragomir, care îndeplinea funcţia de şef grupare sectoare informativ-operative în Direcţia Generală de Prevenire şi Combatere Terorism din cadrul SRI, beneficiind de ajutorul soţiei sale, a pretins şi a primit de la un administrator al unor societăţi comerciale (denunţător în cauză) suma totală de 2.030.353 lei, echivalent a 462.567 euro, compusă din: 1.648.400 lei (echivalent a 374.078 euro), sumă primită în numerar într-un cont bancar deschis pe numele altei persoane; 309.952 lei (echivalent a 70.575 euro), reprezentând finanţarea cheltuielilor necesare înfiinţării, dotării şi asigurării funcţionării unei societăţi comerciale, incluzând şi un autoturism de lux, marca Porsche Cayenne; 72.000 lei (echivalent a 18.000 euro), reprezentând salariul lunar de 8.000 lei, primit de soţia sa, în calitate de administrator al acestei firme nou înfiinţate. Denunţătorul în acest dosar este omul de afaceri libanez Rami Ghaziri, care deţinea Avicola Crevedia. Procurorii declară că aceste sume de bani au fost pretinse şi primite de către Daniel Dragomir pentru a-şi folosi influenţa asupra unor funcţionari publici, factori de decizie în cadrul Ministerului Finanţelor, Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi Gărzii Financiare.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră