Ultima invenţie a Google: jucăriile animate care dau fiori

23 Mai 2015
Ultima invenţie a Google: jucăriile animate care dau fiori
Gigantul IT Google a depus un brevet pentru un nou tip de jucărie ce acordă atenţie celor ce se află într-o cameră şi poate interacţiona cu alte aparate existente în încăpere. 

Conform businessinsider.com, Oficiul american pentru brevete şi mărci a dat publicităţii  schiţele unui iepure şi urs de jucărie ce au microfoane în urechi, camere video în ochi, speakere în gură şi motoare în gât. 

Jucăriile au posibilitatea de a comunica prin bluetooth şi wi-fi şi pot coordona alte aparate media, cum ar fi să pună muzică sau filme, la comanda copiilor. Un astfel de dispozitiv-jucărie ar putea fi folosit pentru un "control de la distanță inteligent ", ce simplifică gestionarea la domiciliu a sistemelor de entertainment.

"Dispozitivul antropomorf poate fi o papuşă sau o jucărie care seamănă cu un om, un animal, o creatură mitică sau un obiect neînsuflețit ", se arată în brevet.

Jucăriile pot fi, de asemenea, dotate cu față și sistem de recunoaștere a vocii, ceea ce le face capabile să recunoască pe cel la care se uită, mai precizează brevetul. 

Astfel, conform BBC, aceste jucării pot întoarce capul către utilizator şi asculta ce li se spune înainte de a transmite comanda unor servere de la distanţă.
Brevetul a fost criticat de firma  SmartUp, ce a catalogat  invenţia ca fiind una dintre cele mai ciudate, înfiorătoare făcute de Google.

Dispozitivul a stârnit, totodată, îngrijorare în rândul celor preocupaţi de protejarea intimităţii. Un purtător de cuvânt al Google nu a putut spune dacă produsul va fi realizat şi scos la vânzare. "Am depus cereri de brevetare  pe o varietate de idei cu care vin angajații noștri", a spus acesta.

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră