Neuralink, compania creată de Elon Musk, a implantat un cip în creierul unui porc (VIDEO)

30 Aug 2020 | scris de A.V.
Neuralink, compania creată de Elon Musk, a implantat un cip în creierul unui porc (VIDEO) Galerie foto (2)

Reprezentanţii Neuralink, un start-up creat de Elon Musk, au prezentat vineri un porc, denumit Gertrude, care are implantat de două luni în creierul său un cip de mărimea unei monede.

Porcul este considerat un prim pas spre atingerea obiectivului acestui program, ce vizează vindecarea unor maladii umane cu ajutorul aceluiaşi tip de implant, informează Reuters.

Înfiinţată în 2016 de Elon Musk, CEO-ul Tesla Inc. şi SpaceX, compania Neuralink, cu sediul la San Francisco, doreşte să realizeze implanturi cu interfeţe creier-computer wireless în cel mai complex organ al corpului uman, pentru a contribui la vindecarea unor maladii neurologice - precum Alzheimer, demenţă -, unor vătămări ale măduvei spinării, şi, în etapa finală, să conecteze organismul uman la inteligenţa artificială (AI).

“Un dispozitiv implantabil poate de fapt să rezolve aceste probleme”, a declarat Elon Musk într-o transmisiune online, vineri, menţionând mai multe afecţiuni, precum pierderile de memorie, deficienţele auditive, depresia şi insomnia.

Elon Musk nu a prezentat un calendar pentru aceste tratamente, lăsând astfel impresia că a făcut un pas înapoi faţă de declaraţiile sale precedente, când a afirmat că testele pe oameni ar putea să înceapă până la sfârşitul acestui an.

 

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră