Elon Musk reduce cu 14 miliarde de dolari valoarea companiei Tesla

02 Mai 2020 | scris de A.A.
Elon Musk reduce cu 14 miliarde de dolari valoarea companiei Tesla

Elon Musk, fondatorul Tesla, a şters 14 miliarde de dolari din valoarea acţiunilor producătorului auto după ce a postat pe Twitter un mesaj în care a spus că valoarea acţiunilor sale a fost prea mare, potrivit BBC News.

De asemenea, postarea a şters suma de 3 miliarde de dolari din participaţia lui Musk în cadrul Tesla, însă ceilalţi investitori au intervenit rapid pentru a salva compania.

„Preţul acţiunilor Tesla prea mare”, a spus el, acesta fiind unul dintr-o serie de postări care includeau un jurământ de a-şi vinde bunurile.

În alte tweet-uri, el a spus că prietena sa este supărată pe el, în timp ce în altul scria pur şi simplu: „Furia, furie împotriva morţii luminii conştiinţei”.

În 2018, un tweet despre viitorul Tesla pe piaţa bursieră din New York a determinat autorităţile de reglementare să-l amendeze cu 20 de milioane de dolari şi a fost obligat ca toate postările ulterioare pe platformă să fie verificate înainte de avocaţi.

Jurnaliștii de la Wall Street Journal l-au întrebat dacă a încercat să facă o glumă cu privire la valoarea acțiunilor. Răspunsul miliardarului a fost scurt: ”Nu”.

Valoarea de piață a companiei Tesla s-a apropiat de 100 de miliarde de dolari acest lucru s-ar fi concretizat într-un bonus acordat antreprenorilor de sute de milioane de dolari.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Auto

Ultima oră