Visul din copilărie a lui Elon Musk i-a adus un câștig de 770 milioane de dolari

02 Iun 2020 | scris de A.A.
Visul din copilărie a lui Elon Musk i-a adus un câștig de 770 milioane de dolari

Elon Musk și-a îndeplinit visul din copilărie după ce a reușit să lanseze doi astronauți în spațiu la bordul navei sale SpaceX și a fost recompensat pentru rezultatele bune ale companiei sale Tesla cu peste 770 de miloane de dolari, transmite CNN.

Bonusul uriaș primit de Musk a fost mai puțin mediatizat pentru că toată atenția era asupra lansării Space X, dar și pentru că se știa că urmează să fie acordat. În cadrul unui plan de compensații aprobat de acționarii Tesla în urmă cu doi ani, Elon Musk a primit dreptul a cumpăra 1,68 milioane de acțiuni Tesla la prețul de 350 de dolari pe acțiune, mai puțin de jumătate din valoarea actuală a unei acțiuni. 

Musk a fost recompensat pentru îndeplinirea obiectivelor și pentru că Tesla a avut o valoare de piață de peste 100 de miliarde de dolari în ultimele 6 luni de zile.

Acțiunile îi oferă lui Musk un potențial câștig de 770 de milioane de dolari. CEO-ul Tesla nu și-a exercitat încă opțiunea de a cumpăra acțiunile, însă acest lucru nu este anormal. Șefii de companii care primesc astfel de opțiuni nu obișnuiesc să le exercite decât atunci când urmează să expire sau dacă vor să le vândă imediat. 

Musk deține deja 38,7 milioane de acțiuni Tesla, care reprezintă 20,8% din companie. Valoarea acestora era vineri de aproape 33 de miliard de dolari.

Opțiunea de 1,7 milioane este doar prima din cele 12 bonusuri pe care Musk le poate primi dacă își îndeplinește obiectivele. Cele 12 opțiuni totalizează 20,3 milioane de acțiuni Tesla.

Dar săptămâna trecută nu a venit doar cu vești excepționale pentru Elon Musk. Compania sa, SpaceX s-a confruntat cu explozia unui sistem Starship în timpul unor teste. Acesta este compus dintr-o rachetă și o navă ce se află în primele stadii de dezvoltare la noua bază Boca Chica din Texas. Ultima versiune a Starship, denumită SN4, a explodat la sol vinerea trecută. Compania nu a făcut precizări legate de incident, dar a transmis că nu s-au înregistrat victime.

 

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră