VIDEO: Înregistrarea NASA cu muzica ciudată de pe Lună

23 Feb 2016 | scris de Gabriela Antoniu
VIDEO: Înregistrarea NASA cu muzica ciudată de pe Lună

După aproape 50 de ani, NASA a făcut publice înregistrările cu sunetele auzite în mai 1969 de cei trei astronauţi de pe Apollo 10, care orbitau Luna. Povestea din spatele şuieratului neobişnuit a fost inclusă în programul Discovery, ca parte a seriei numite Dosarele inexplicabile ale NASA.

Cei trei astronauţi, Thomas Stafford, John Young şi Eugene Cernan au înregistrat sunetele şi le-au transmis centrului de control al misiunii din Houston.  "Auzi? Un şuierat", a întrebat Cernan, descriind ceea ce era un fel de muzică spaţială.

Se întrebau unul pe altul: “Cine o să creadă aşa ceva? Nimeni”. Unul dintre astronauţi este auzit întrebând: “Să le spunem despre asta?” "Nu ştiu. Trebuie să ne gândim”, i-a răspuns unul dintre colegi. 

NASA susţine că sunetele nu ar putea fi muzică extraterestră. Un inginer de Agenţia Spaţială a SUA spune că zgomotele sunt produse de interferenţele radio dintre modulele lunare şi cele de comandă care erau apropiate.

Dar astronautul Al Worden, care a zburat pe Apollo 15, contestă explicaţia: “Logica îmi spune că dacă e ceva înregistrat, atunci este ceva acolo". Michael Collins, pilot pe Apollo 11 şi care a făcut ocolul Lunii, a acceptat însă această explicaţie. El a spus că, într-adevăr, ar fi vorba despre interferenţe radio, de care nu a fost avertizat şi care l-au speriat de moarte când le-a auzit.

Transcrierea conversaţiei dintre astronauţi a fost dată publicităţii în 2008, iar înregistrarea acesteia abia acum.

 

 

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră