Înjuri? Înseamnă că ai un vocabular bogat! O spun cercetătorii

17 Dec 2015 | scris de Gabriela Antoniu
Înjuri? Înseamnă că ai un vocabular bogat! O spun cercetătorii

Cercetătorii americani au făcut un experiment pe un grup de studenţi, cărora le-a cerut să spună în 60 de secunde cât mai multe înjurături care le vin în minte, scrie rfi.ro. Apoi, li s-a cerut să numească tot într-un minut cât mai multe animale şi alte lucruri din diverse categorii specifice, care nu implicau un limbaj licenţios.

Voluntarii capabili să producă numărul cel mai însemnat de înjurături au fost aceeaşi care au putut numi şi cele mai multe substantive din diferitele categorii solicitate. Dacă teoria de la care am plecat ar fi adevărată, participanţii la experiment care au înjurat cel mai mult ar fi fost incapabili să aibă rezultate bune la celelalte categorii de întrebări, susţin cei doi psihologi americani.

"Din păcate, când vine vorba de limbaj injurios, presupunerea generală e aceea că persoanele care înjură adesea sunt leneşe, au un vocabular sărac sau le lipseşte educaţia", spun cercetătorii. În realitate, oamenii care înjură mult au "abilităţi verbale sănătoase" şi nu încearcă astfel să-şi acopere deficienţele, susţin cei doi psihologi americani.

Studiul realizat de cercetătorii americani a apărut în revista Language Sciences.

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră