Un explorator al Antarcticii a murit cu puţin înainte de destinaţie

25 Ian 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Un explorator al Antarcticii a murit cu puţin înainte de destinaţie

Worslely, 55 de ani, a încercat să devină primul explorator care traversează singur, neasistat, Antarctica, pentru a marca 100 de ani, de când Ernest Shackleton a făcut o primă încercare de acest fel în 1915. El a trimis fişiere audio în fiecare zi a expediţiei, iar într-una dintre ultimele, anunţa că expediţia se apropie de sfârşit.

Dupa ce a petrecut 70 de zile singur, în condiţii foarte aspre, a fost nevoit să ceară ajutor. A fost dus la un spital din Chile, unde a fost diagnosticat cu peritonită bacteriană. În ciuda eforturilor medicilor, el nu a mai putut fi salvat. Luni, familia exploratorului a anunțat moartea lui Worslely. Anterior, Worslely a reuşit să încheie cu succes două expediţii în Antarctica: una în 2008-2009 și alta în 2011-2012. 

"Henry a strâns peste 100.000 de lire sterline pentru Fundaţia Endeavour, care să-i ajute pe colegii răniţi şi a fost aproape de a finaliza prima expediţie solo, neasistată, de traversare a Antarcticii. O expediţie în condiţii meteo extraordinar de dificile menită să marchezeze 100 de ani de la expediţia lui Ernest Shackleton, eroul său de o viaţă. În numel meu şi al familiei, aş vrea să mulţumesc celor cîteva sute dintre dvs., care l-au sprijinit pe Henry în această provocare, şi pentru generozitatea faţă de Fundaţia Endeavour", a declarat Joanna, soţia exploratorului.

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră