Descoperire colosală în Thailanda. Un pește orb, care "merge" pe stânci, bulversează cercetătorii (VIDEO)

29 Mar 2016 | scris de Veronica Micu
 Descoperire colosală în Thailanda. Un pește orb, care

Acum, însă, mai mulți cercetători de la Institutul de Tehnologie din New Jersey au descoperit o specie de pești care pot să aducă lumină în acest lanț al evoluției.

Cryptotora thamicola a fost descoperit într-o peșteră din Thailanda.

Oamenii de știință spun despre acest pește că are multe dintre caracteristicile scheletice pe care strămoșii noștri le aveau pentru mersul pe jos, inclusiv pelvis.

Potrivit cercetătorilor, peștele nou descoperit a dezvoltat o structură a corpului ce-i permite să lupte împotriva curenților puternici de apă. Pește folosește patru "picioarele" asemenea tetrapozilor sau mamiferelor cu patru picioare, se arată în studiu.

"Este un pește foarte ciudat", a declarat John R. Hutchinson, biolog în cadrul Royal Veterinary College, la Universitatea din Londra.

Un pește obișnuit așezat pe pământ se va zbate neputincios pentru că aripioarele lui sunt adaptate pentru a împinge apa, nu să lupte cu gravitația.

Acești pești, 2000 în toată lumea, sunt foarte diferiți. Pot urca pe stânci, mișcările lor fiind asemănătoare cu cele ale unei salamandre.

Materialul video de mai jos arată mișcările neobișnuite ale peștelui. Un ochi neantrenat poate spune că este mai degrabă o șopârlă.

Cercetătorii sunt de părere că descoperirea acestui fenomen evolutiv sugerează că, în lume, încă mai există astfel de creaturi care deţin caracteristici neobişnuite, dar care au rămas necunoscute.

via GIPHY

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră