Consumul de lactate ajută la prevenirea bolilor bătrâneţii

13 Apr 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Consumul de lactate ajută la prevenirea bolilor bătrâneţii

Unele studii au descoperit că o dietă bazată pe lactate, bogată în smântână şi lapte, poate reduce riscul de diabet. Cele mai noi cercetări date publicităţii arată că lactatele au un rol cheie în îmbătrânirea sănătoasă.

Raportul preliminar, publicat în The Dairy Council, arată că persoanele în vârstă, care consumă zilnic mai multe lactate, prezintă un risc scăzut de a dezvolta boli ale bătrâneţii.

Conform studiului intitulat Dairy & Healthy Ageing, persoanele în vârstă, care consumă zilnic o cantitate mare de lactate, reduc riscul unor boli precum sarcopenia – pierderea masei musculare. De asemenea, consumul de lactate reduce şi riscul de debilitate la bătrâni.

Cercetătorii spun că în acest domeniu e nevoie de noi cercetări, dar studiile iniţiale arată că proteinele de înaltă calitate care se regăsesc în produsele lactate pot ajuta la păstrarea masei musculare şi reduc riscul debilităţii la persoanele în vârstă.

Dr. Anne Mullen, director la secţia de Nutriţie a The Dairy Council, a declarat că prevenţia este întotdeauna de preferat medicamentelor şi că, pe fondul îmbătrânirii populaţiei, fenomen care provoacă îngrijorări şi în sistemul public de sănătate din Marea Britanie, trebuie să fim conștienți de modul în care dietele ne pot ajuta pe măsură ce îmbătrânim.

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră