Cercetătorii au găsit leacul pentru chelie. Soluţia este UIMITOARE!

09 Oct 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Cercetătorii au găsit leacul pentru chelie. Soluţia este UIMITOARE!

Noua tehnologie pusă la punct de compania L’Oreal foloseşte imprimantele 3D. Da, imprimante 3D... Sună neobişnuit, dar compania de bioprinting Poietis speră să folosească această tehnologie pentru a crea foliculi de păr din care să crească o nouă podoabă capilară, relatează metro.co.uk.

Noua tehnică îşi propune să folosească bioimprimante cu laser pentru a produce ţesut biologic. Conform companiei L’Oreal, ţesutul astfel creat trebuie să ajungă la maturitate în trei săptămâni, după care va putea fi folosit pentru teste.

Cerneala folosită pentru realizarea ţesuturilor este de fapt o suspensie de celule recoltate de la pacienţii cu alopecie, în urma unei intervenţii chirurgicale.

José Cotovio, director la L’Oreal, a declarat că, pentru companie, combinarea unor domenii de expertiză deschide posibilitatea de a obţine rezultate nemaiîntâlnite în domeniul îngrijirii părului. 

Noua tehnică vine după ce, la începutul acestui an, a avut loc cu succes un implant cu celule care generează fire de păr.

 

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră