Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Vaccin anti-Ebola, eficient 100%

31 Iul 2015
Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Vaccin anti-Ebola, eficient 100%
 Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat, vineri, că a fost pus la punct un vaccin anti-Ebola, care s-a dovedit eficient 100% în cadrul testului clinic realizat pe teren, în Guineea.

De la declanşarea în Guineea, în decembrie 2013, epidemia de Ebola, extinsă în Africa de Vest, a fost considerată cea mai virulentă de la identificarea virusului în 1976. Virusul a provocat 11.279 de decese din 27.748 de cazuri, un bilanţ despre care OMS spune că este subevaluat.

Vaccinul se numeşte VSV-ZEBOV şi a fost pus la punct de o agenţie de sănătate publică din Canada (PHAC). Testele au fost realizate în cooperare internaţională: experţi OMS, experţi din Norvegia, Franţa, Elveţia, SUA, Regatul Unit şi Guineea. Acest vaccin contra virusului Ebola este unul din cele două considerate a fi în fazele cele mai avansate

Primele rezultate, publicate în revista medicală britanică The Lancet, arată că vaccinul canadian are o eficienţă de 100% în cursul celor zece zile după ce a fost administrat unei persoane neinfectate, dar în contact cu bolnavi de febra Ebola. Primele teste au fost realizate pe un eşantion de 4.000 de persoane. ”Dacă rezultatele sunt confirmate, acest nou vaccin ar putea fi un remediu miraculos contra Ebola, ar putea contribui la stoparea epidemiei actuale şi a epidemiilor de acelaşi timp în viitor”, a subliniat ministrul Afacerilor Externe norvegian, citat de Franceinfotv.


 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră