Ebola revine în Liberia

30 Iun 2015
Ebola revine în Liberia
 După trei luni de la confirmarea ultimului caz cunoscut, iată că în Liberia a fost înregistrată o nouă persoană cu Ebola în provincia Margibi. Pacientul a decedat şi a fost confirmat pozitiv înainte de deces. El a fost înmormântat, a anunţat ministrul adjunct al Sănătăţii, marţi, 30 iunie. Autorităţile au plasat în carantină toate persoanele care au fost în contact cu pacientul decedat.

Ministrul adjunct al Sănătăţii nu a precizat, totuşi, numărul persoanelor aflate în carantină. „Facem anchete pentru a determina originea acestui nou caz. Cerem liberienilor şi tuturor persoanelor aflate în ţară să continue să ia măsuri de prevenire a epidemiei”, a spus ministrul adjunct al Sănătăţii.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat oficial că Liberia este în afara pericolului provocat de virusul Ebola la 9 mai anul acesta. Totuşi, autorităţile sanitare au avertizat, periodic, asupra riscului activării virusului Ebola, ţările din vecinătarea Liberiei, respectiv Sierra Leone şi Guineea, fiind, de asemenea, în pericol de epidemie. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră