Vaccinul experților de la Oxford în impas major, din cauza lipsei pacienților infectați cu noul coronavirus

25 Mai 2020 | scris de A.A.
Vaccinul experților de la Oxford în impas major, din cauza lipsei pacienților infectați cu noul coronavirus

Experții britanici care conduc cel mai important studiu al unui potențial vaccin împotriva noului coronavirus au anunțat că au doar 50% șanse să obțină rezultate pozitive din cauza scăderii dramatice a numărului de persoane infectate în Marea Britanie, anunță Business Insider.

Misiunea Universității Oxford de a descoperi un vaccin este o cursă contracronometru, dar și o luptă continuă cu o descreștere a pacienților pozitivi care ar putea înlesni testarea vaccinului, a anunțat Adam Hill, directorul Institutului Jenner în cadrul Universității Oxford.

Hill a declarat ziarului The Thelegraph că numărul în scădere al pacienților din UK va face foarte dificilă testarea vaccinului denumit ChAdOx1 nCoV-19 deoarece nu vor găsi suficienți oameni infectați pentru a testa beneficiile, dar și pentru a analiza posibile efecte secundare.

”În acest moment avem 50% șanse să nu obținem absolut niciun rezultat cu vaccinul nostru”, a spus expertul.

Colegul lui Hill, doctor în medicină al Universității Oxford, Sir John Bell, a avut același discurs: ”Nu vom putea efectua testele în Londra. Acesta este un lucru cert”. Capitala Angliei înregistrează o descreștere accelerată a numărul de noi infectați.

Bell a precizat că cercetătorii ar urma să urmărească noile focare în toate regiunile Marii Britanii pentru a descoperi noi pacienți care să facă parte din studiul vaccinului.

”Ultimele cifre oficiale au raportat 634 de noi cazuri pozitive într-o singură zi. În contract, s-au raportat 163 de noi cazuri în regiunea de nord-vest a Angliei, atingându-se pragul celor 24.295 de confirmați de la declanșarea pandemiei. Întrebarea cea mai importantă este dacă vom putea urmări pandemia în UK sau dacă vom fi nevoiți să găsim pacienți la nivel internațional pentru a finaliza studiul”, a declarat Bell.

Specialiștii de la Oxford au semnat un parteneriat cu gigantul farmaceutic AstraZeneca pentru a finaliza testele vaccinului ce ar urma să aibă primele rezultate în luna septembrie.

Primii oameni care au beneficiat de vaccin prezintă o stare medicală foarte bună, dar studiul are nevoie de un eșantion de 1.100 de pacienți britanici.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră