Vaccinul anti-COVID-19 conține substanțe toxice?

15 Mar 2021 | scris de I.D.
Vaccinul anti-COVID-19 conține substanțe toxice?

Vaccinul anti-COVID-19 conține substanțe toxice? Este întrebarea pe care și-o pun mulți dintre cei care au încă reticențe în a se inocula cu serul anti-COVID-19, de la oricare dintre firmele producătoare. Nu, niciunul dintre vaccinurile anti COVID-19 aprobate nu conține substanțe toxice, se arată în pagina oficială de Facebook a Ministerului Sănătății.

Componenta principală a vaccinurilor PfizerBioNTech și Moderna este reprezentantă de ARN mesager COVID-19, înglobat în particule lipidice (molecule de grăsime) foarte mici.

În cazul vaccinului AstraZeneca, acesta conține un adenovirus modificat prin tehnologia ADN recombinant, care nu are posibilitatea de a se replica.

Pe lângă elementele principale, fiecare dintre cele trei vaccinuri conține excipienți. Excipienții sunt componente ale produsului medicamentos, altele decât substanța activă și materialul de ambalare.

Conformitatea și calitatea excipienților care se găsesc în cele 3 vaccinuri au fost verificate de către Agenția Europeană a Medicamentului în cursul procesului de autorizare pentru punerea pe piață.

Printre excipienții din compoziția vaccinurilor se numără: sucroza; colesterolul; clorura de sodiu; clorura de potasiu; acid acetic, apa pentru preparate injectabile etc. Majoritatea excipienților utilizați sunt prezenți și în alte produse medicamentoase.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră