Prof. dr. Monica Pop încearcă salvarea un copil înţepat cu o sârmă în ochi

26 Mai 2015
Prof. dr. Monica Pop încearcă  salvarea un copil înţepat cu o sârmă în ochi
 Caz incredibil la Spitalul de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti. Duminică, 24.05, s-a prezentat la Compartimentul de Primiri Urgenţe un copil în vârstă de 7 ani de etnie rromă, înţepat cu o sârmă în ochi, într-o stare foarte gravă, în pericol de a pierde ochiul.
Tatăl copilului este închis pentru crima, mama este în Spania, iar copilul este crescut de mătuşă (sora mamei). Copilul nu are certificat de naştere, deci nici CNP, niciun fel de act. Contactată telefonic, mama refuză internarea şi tratamentul copilului!
Spitalul deţine tot ceea ce trebuie pentru tratament, care însă este deosebit de costisitor, iar Casa de Asigurări nu acoperă suma, deoarece copilul "nu există". Prof. dr. Monica Pop, managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice, a trecut peste aceste aspecte pentru a încerca salvarea ochiului şi, în măsura posibilului, a vederii acestui copil. Prof.dr. Monica Pop ne-a declarat ca, din cauza ca a fost adus foarte tarziu la spital, s-a declansat o infectie, ochiul copilului fiind intr-un mare pericol. 
 
Prof. dr.Gheorghe Iana, preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti, spune că în acest caz „serviciul de asistenţă socială de pe raza de domiciliu a copilului trebuie să se ocupe de luarea în evidenţă a acestui copil dintr-o familie dezorganizată”. Din punctul de vedere al CASMB, fiind un minor şi o urgenţă medicală, cheltuielile privitoare la asistenţa medicală acordată se decontează. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră