Arsuri, balonări, greață: Uleiuri esențiale, în loc de medicamente!

25 Dec 2016 | scris de Magda Marincovici
Arsuri, balonări, greață: Uleiuri esențiale, în loc de medicamente!

Arsuri la stomac, balonări, greață, probleme de digestie... Sunt câteva din neplăcerile care, adesea, ne rămân după mesele îmbelșugate. Sunt medicamente contra acestor simptome, dar asta ar înseamna un nou atac asupra ficatului. De aceea, chiar medicii vă recomandă să începeți cu niște uleiuri esențiale care pot da rezultate bune în asemenea situații

Arsuri la stomac

Masaj: O lingură de ulei de măsline, amestecat cu 3 picături de ulei esențial de lămâie, 1 picătură de mentă și 3 picături de cardamom. Cu acest amestec masați abdomenul în sensul acelor de ceasornic, timp de 2-3 minute.
În timpul zilei: Puneți 3 linguri de apă florală de mentă într-un litru de apă și beți-o treptat, după masă.

Balonări
Masaj:O lingură de ulei vegetal la alegere în care puneți 5 picături de ulei esențial de tarhon, 5 picături de ulei esențial de ghimbir și 5 picături de ulei esențial de lămâie. Aplicați și masați abdomenul în sensul acelor de ceasornic, timp de 2-3 minute.
În timpul zilei . Punenți 3 linguri de apă florală de busuioc mare verde sau de mentă într-un litru de apă și vă hidratați cu aceasta.

Greață
Puneți o picătură de ulei esențial de mentă într-o linguriță și înghițiți-o treptat. Puteți pune câteva picături de ulei esențial de mentă pentru a se răspândi în aerul din casă. Atenție! Să evitați excesul pentru a vă proeja de efectele toxice.

Probleme de digestie
Masaj: o lingură de ulei vegetal de macadamia, amestecat cu 5 picături de ulei esențial de mentă, 5 picături de ulei esențial de portocal amar (frunze), 1 picătură de ulei esențial de lămâie. Amestecul se aplică pe burtă și masați ușor tot în sensul acelor de ceasornic, de 2-3 ori pe zi, cel puțin trei zile consecutiv.

Dacă problemele de digestie se combină cu halenă (mirosul urât al gurii) se recomandă următoarea soluție: într-o ceașcă mare cu apă fierbinte puneți un cub de zahăr îmbibat cu o picătură de ulei esențial de coriandru și de mentă.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră