O mare descoperire în tratamentul tuberculozei rezistente la medicamente

28 Oct 2016 | scris de Magda Marincovici
O mare descoperire în tratamentul tuberculozei rezistente la medicamente

Studiul a fost realizat de un grup de cercetători din cadrul Uniunii Internaţionale de Luptă Împotriva Tuberculozei, Institutul de Medicină Tropicală din Antwerp (Belgia) şi Institutul Ştiinţific San Raffaele din Milano. 

La acest studiu au participat 1.006 persoane diagnosticate cu tubeculoză din nouă ţări africane, obiectivul principal fiind stabilirea efectului noului tratament în cazul pacienţilor care nu mai răspund la rifampicină, medicamentul administrat în mod curent în această afecţiune.

Rezultatele au indicat că majoritatea participanţilor la studiu au răspuns bine la noul tratament care trebuie urmat nouă luni. Astfel, din 1.006 pacienţi, 734 s-au vindecat, 87 au înregistrat o îmbunătăţire a stării de sănătate, 54 nu au răspuns la tratament, 49 au renunţat şi 82 au decedat. 

Paula I. Fujiwara, director ştiinţific al Uniunii Internaţionale de Luptă Împotriva Tuberculozei şi Bolilor Pulmonare, a declarat că noul tratament este "o mare descoperire în lupta contra tuberculozei rezistente la medicamente. Rezultatele acestui studiu s-au verificat şi în alte situaţii, pe un număr mai mare de pacienţi, ceea de demonstrează clar că acesta este cel mai eficient tratament existent în prezent, spune Paul. I. Fujiwara. 

În 2015, 10,4 milioane de persoane au fost diagnosticate cu tuberculoză, comparativ 9,6 milioane, în 2014. Aproape o jumătate de milion de persoane au fost diagnosticate cu tuberculoză multidrog rezistentă, aproape jumătate dintre pacienţi fiind din India, China și Federația Rusă.

 

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră