Trei ore de mers, in ritm moderat, asigura recuperarea mai rapida dupa un cancer de prostata

19 Apr 2015
Trei ore de mers, in ritm moderat, asigura recuperarea mai rapida dupa un cancer de prostata
Cercetatorii americani recomanda trei ore de mers in ritm normal, saptamanal, pentru o mai buna recuperare dupa un cancer de prostata. Trei ore de mers, fara a forta ritmul, este solutia propusa de cercetatorii americani de la Northwestern University pentru a dobandi recuperarea dupa un cancer de prostata.

Trebuie spus ca tratamentele prescrise in aceasta patologie sunt asociate cu o serie de efecte vizibile in viata de zi cu zi a pacientilor : oboseala, depresie, cresterea in greutate, tulburari de erectie, tulburari urinare… « 90 de minute de mers cu intensitate moderata, in fiecare saptamana poate reduce substantial efectele secundare ale tratamentelor contra cancerului de prostata », explica profesorul Siobhan Philips, principalul autor al acestui studiu publicat in revista stiintifica Journal of Cancer Survivorship : Research and Practice.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii americani au plecat de la datele colectate de la 51.000 de barbati care au depasit cancerul de prostata.
Verdictul : nu numai mersul contribuie la imbunatatirea calitatii vietii pacientilor, ci si alte sporturi au acelasi efect cum ar fi : inotul, ciclismul sau tenisul. Dar trebuie retinut ca nu se recomanda halterele, deoarece, potrivit cercetatorilor, acest sport accentueaza tulburarile urinare. Autorii studiului precizeaza ca, daca pacientii nu se simt capabili sa faca, saptamanal, trei ore de activitate fizica nu trebuie sa dea inapoi. « Incepeti cu 5-10 minute de mers zilnic si cresteti treptat timpul alocat activitatii fizice si veti vedea rapid rezultatele ».

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră