"Trebuie să acceptăm faptul că trebuie să trăim încă zece ani cu virusul", spune Ugur Sahin, CEO BioNTech

18 Feb 2022
"Trebuie să acceptăm faptul că trebuie să trăim încă zece ani cu virusul", spune Ugur Sahin, CEO BioNTech

Lumea este acum „din ce în ce mai bine pregătită” pentru a face față noilor variante de Covid-19, a declarat joi 17 februarie Ugur Sahin, șeful laboratorului BioNTech pentru Agenția France Presse citată de FranceInfo. Dar „vor sosi și alte variante”, pentru că „virusul va continua să sufere mutații, iar alte variante circulă deja în lume” a mai declarat șeful laboratorului BioNTech care se află la originea primului vaccin ARNm.

Pe măsură ce creșterea cazurilor din cauza răspândirii variantei mai transmisibile Omicron a virusului părea să se retragă în Europa, Sahin a spus că nu va fi ultimul val de virus. Noile variante de virus sunt inevitabile „pentru că virusul va suferi mutații în continuare”, a spus el, ceea ce ar putea duce la noi creșteri de cazuri.

Dar „învățăm mereu mai mult și suntem din ce în ce mai bine pregătiți”, a adăugat omul de știință, potrivit căruia „trebuie să acceptăm faptul că trebuie să trăim încă zece ani cu virusul”. Lumea „intră într-o fază în care societatea înțelege mai bine cum să facă față virusului”, a spus Sahin.

BioNTech pregătește o nouă versiune adaptată variantei Omicron

Compania din Germania, care a vândut cu mult peste un miliard de doze din vaccinul său împotriva tulpinii originale a coronavirusului, este în faza de dezvoltare a unei injecții specifice Omicron.

Datele din studiul clinic în curs de desfășurare a vaccinului adaptat la varianta Omicron vor fi „efectiv” disponibile în martie, a mai spus el. El a declarat pentru ziarul Bild că vaccinul ar putea fi livrat în aprilie sau mai, dacă este necesar, în timp ce mai multe țări intenționează să relaxeze sau și-au ridicat deja măsurile împotriva pandemiei.

Miercuri, grupul a prezentat unități mobile de producție de vaccinuri găzduite în containere de transport maritim pe care grupul intenționează să le desfășoare în Africa în acest an pentru a spori aprovizionarea cu vaccinuri pe continent.

Sursa: FranceInfo

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră