Asociaţia Transplantaţilor din România, la European Transplant Sport Championships din Finlanda

11 Iul 2016 | scris de Magda Marincovici
Asociaţia Transplantaţilor din România, la European Transplant Sport Championships din Finlanda

 ATR participă cu o echipă formată din: Amali Teodorescu la disc, shot put, darts, bowling şi Raluca Dragan la disc, bilă, suliţă, oină, bowling, Raluca având de aparat, la probele de atletism, titlurile de campioană europeană.

Notatea acestei ediţii este reunirea sub egida European Transplant Sport Championships a două evenimente: European Transplant and Dialysis Games şi European Heart and Lund Transplant Games.

Organizatorulacestui eveniment,  Sports Association for Persons with Disabilities din Finlanda este o organizaţie ce reuneşte asociaţii de pacienţi cu transplant renal, hepatic, pacienţi în dializă, pacienţi cu transplant pulmonar şi de cord.

Ceremonia de deschidere a avea loc azi 11 iulie, ora 17 in piata din centrul oraşului Vantaa.

„European Transplant Sport Week este un eveniment major şi important pentru promovarea transplantului în Europa, care are în program o tabară sportiva pentru copii cu transplant şi dializă, un simpozion dedicat sportului pentru pacienţii cu transplant şi competiţii sportive ale pacienţilor cu transplant şi dializă. A avea o echipă la un astfel de eveniment înseamnă ca tu, ca organizaţie, exişti, eşti activă şi contezi în ţara ta. Înseamnă că activitatea de transplant în ţara ta este importantă şi că „produce” pacienţi activi ţi motivati pentru viaţă, pentru reintegrare socială.

ATR este membru fondator al European Transplant and Dialysis Sport Federation şi suntem mândri că putem fi activi în cadrul acesei organizaţii europene.” – decalară Amali Teodorescu, team managerul echipei.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră