Meci de fotbal pentru sprinjinirea celor 3.500 de pacienţi care au nevoie de un transplant de organe

27 Iul 2015
Meci de fotbal pentru sprinjinirea celor 3.500 de pacienţi care au nevoie de un transplant de organe
Echipa Asociaţiei Transplantaţilor din România (ATR) şi echipa Naţională de Fotbal pe Plajă organizează un meci amical pe plajă Melody, la Mamaia, miercuri 29 iulie ora 17:00. Meciul face parte din acţiunile de sprijinire a pacienţilor care s-au înscrise pe liste în aşteptarea unui organ care să le ofere şansa prelungirii vieţii. Cele două echipe sunt câştigătoare ale Turnelului Internaţional de Fotbal de la Sofia (1-3 mai 2015, turneu de promovare a donării de organe în scop terapeutic.

Echipa Asociaţiei Transplantaţilor din România este formată din pacienţi care sunt în viaţă graţie unui transplant, medici, dar şi jucători de fotbal profesionist. Această echipă este coordonată de Valeriu Ioniţă, el însuşi beneficiar al unui transplant hepatic şi fost arbitru, iar căpitanul echipei este dr. Vlad Braşoveanu, chirurg de transplant hepatic, la Institutul Clinic Fundeni.

Pre şi post transplant

"Sportul, mişcarea în general, trebuie să facă parte din conduita zilnică a pacientului. Acest meci de fotbal, care este o etapă din programul Şcolii de vară a pacienţilor cronici - eveniment organizat de Asociaţia Transplantaţilor din România în perioada 25 - 31 iulie la Saturn - doreşte să aducă în prim plan viaţa pacientului pre şi post transplant, rolul şi importanţa medicilor specialişti din aria transplantului, precum şi nevoia  cunoaşterii caracterului legal şi benefic al actului donării. A cunoaşte şi a accepta donarea de organe înseamnă a susţine viaţa. Mulţumim Federaţiei Române de Fotbal pentru implicarea şi suportul acordat în promovarea acestui eveniment" , precizează Gheorghe Tache, preşedintele Asociaţiei Transplantaţilor din România. Această acţiune are ca scop sprijinirea pacienţilor care sunt în aşteptarea unui transplant şi promovarea gestului nobil al donării de organe pentru ajutorarea semenilor.

În ţara noastră, peste 3.500 de pacienţi aşteaptă pe liste şansa unui transplant de organe.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră