E sezonul toxiinfecţiilor. Cum te protejezi?!

23 Iun 2016 | scris de Magda Marincovici
E sezonul toxiinfecţiilor. Cum te protejezi?!


Astfel, ANSVSA recomandă:
- Să cumpere produse alimentare numai din locuri sau spaţii înregistrate sau autorizate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, pentru că le oferă garanţia unor produse sigure, care sunt controlate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi care sunt depozitate în condiţii corespunzătoare de temperatură şi igienă;

- Cât mai repede posibil după cumpărare, alimentele de origine animală se introduc în frigider unde se păstrează astfel: carnea refrigerată, laptele, produsele din lapte şi ouăle la o temperatura de refrigerare de preferinţă între 0˚C şi +4˚C şi separat în funcţie de categoria de produs; carnea congelată la o temperatură cât mai scazută, respectiv sub -12˚C;

- Produsele care au fost decongelate nu se recongelează pentru a fi ulterior preparate sau consumate;

- Alimentele care urmează a fi depozitate în frigider, trebuie să fie ambalate separat şi menţinute în decursul perioadei de valabilitate, la temperaturile indicate pe ambalaj.

- Alimentele gătite trebuie păstrate în recipiente acoperite;

- Produsele care au fost decongelate nu se recongelează pentru fi preparate sau consumate ulterior;

- Îndepărtaţi alimentele alterate, sunt o sursă de contaminare pentru celelalte alimente;

- Spălaţi bine fructele şi legumele înainte de a le depozita în frigider şi înainte de a le consuma.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră