Top Sante : O noua arma anti-virus si anti-cancer

20 Apr 2015
Top Sante : O noua arma anti-virus si anti-cancer
O noua proteina capabila de a stimula raspunsul imunitar al organismului nostru, in special contra virusurilor si cancerelor, au descoperit cercetatorii de la Imperial College London al Queen Mary University din Londra, de la ETH Zurich si de la Harvard Medical School.

Ei au numit aceasta proteina « LEM » pentru lymphocite expansion molecule. Aceasta proteina ar putea fi o noua arma anti-cancer si anti-virus. LEM are particularitatea de a stimula productia de limfocite T, celule implicate in raspunsul imunitar, produse la nivelul timusului.

Printr-un mecanism biologic complex, aceste leucocite distrug celule care sunt infectate de un virus sau celulele maligne, recunoscute ca fiind straine de catre organismul nostru. Or, in cazurile de infectii virale severe sau de cancere in stadii avansate, cantitatea de limfocitele T scade.

Cercetatorii, care au facut aceasta descoperire publicata in revista stiintifica Science, au analizat actiunea proteinei LEM pe rozatoare. Ei au ajuns la concluzia ca nivelul limfocitelor T la rozatoarele cu proteina LEM era de 10 ori mai mare fata de nivelul normal. Mai mult, aceste rozatoare produceau mai multe limofocite B, care au misiunea de a recunoaste si de a memora infectiile, in asa fel incat organismul sa poata tine mai bine sub controal urmatoarele infectii.

« Desigur, lucrarile noastre sunt abia la inceput », precizeaza doctorul Claudio Mauro, principalul autor al studiului. Totusi, proteina LEM ar putea fi o baza pentru un tratament eficient destinat pacientilor afectati de cancer sau de unele virusuri.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră