Părinţii lui Vincent Lambert fac o plângere contra spitalului din Reims pentru de tentativă de asasinat şi abuz

17 Iul 2015
Părinţii lui Vincent Lambert fac  o plângere contra spitalului din Reims pentru de tentativă de asasinat şi abuz
Această decizie intervine a doua zi după anunţarea noii proceduri care ar putea fi aplicată în cazul opririi tratamentelor în cazul lui Vincent Lambert. Părinţii lui Vincent Lambert, victimă a unui grav accident rutier în 2008, au decis să facă o plângere contra CHU din Reims cu scopul de a-şi transfera fiul într-un alt spital.

De altfel, părinţii lui Vincent Lambert se zbat pentru ca medicii să continue să-i administreze tratamentele fiului lor, tetraplegic în urma unui accident de maşină, ce a avut loc în 2008. De atunci, Vincent este menţinut artificial într-o stare vegetativă precară.
În 2013, echipa medicală a decis – fără informarea părinţilor – să nu-i mai administreze tratamentele, ceea ce a declanşat ceea ce se numeşte „afacerea Vincent Lambert”.
CHU din Reims şi-a prezentat poziţia l 15 iulie 2015, explicând că doreşte să întrerupă administrarea asistenţei medicale, alimentaţiei şi hidratării lui Vincent.

Din 15 iulie, părinţii au ameninţat că vor face o plângere contra echipei medicale şi Jean Paillot, avocatul părinţilor lui Vincent Lambert vorbeşte despre o plângere pentru tentativă de asasinat şi abuz.

Afacerea Vincent Lambert a relansat, în Franţa, din 2013, dezbaterea privitoare la autorizarea eutanasierii şi la dreptul de a muri cu demnitate, dusă de asociaţia ADMD care susţine echipa de la CHU din Reims contra părinţilor lui Vincent. Preşedintele Republicii, Francois Holland, este favorabil unei dezbateri pentru legalizarea în Franţa a „dreptului de a muri în demnitate”.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră